Çöpten yemek yeme numarasıyla dilencilik!

İstanbul’da “çöpten ekmek yeme numarası” ile dilencilik yapan kadınlar yakalandı.
Mevlüt Peker
|
10 Temmuz 2023, Pazartesi - 00:25
Çöpten yemek yeme numarasıyla dilencilik!

İstanbul Karaköy'de, turistlerden ve vatandaşlardan para istemek amacıyla çöpten yemek yeme numarası yapan yabancı uyruklu kadınlar, zabıta ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Beyoğlu ilçesine bağlı Karaköy'de, insanları kandırarak para toplama girişiminde bulunan dilencilere yönelik bir operasyon düzenlendi. 

Çöpten yemek yeme numarası yapan ve çocukları da bu eyleme dahil eden kadınlara karşı tepkilerini dile getiren bölgeden geçen vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. 

Ardından Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü ekipleri olaya müdahale ederek dilencilik yapan kadınları yakaladı ve Kasımpaşa'daki Zabıta Müdürlüğü'ne götürdü.

Çöpten yemek yeme bahanesiyle para toplamaya çalışan dilencilere tanık olan ve tepkisini dile getiren Semra A., yaşananları şu şekilde anlattı: 

"Bu durumun tamamen itibarımızı zedelediğini düşünüyorum. Biz Türk vatandaşları olarak böyle bir kültüre sahip değiliz. Bu yüzden bizi yansıtmıyor ancak dışarıdan gelen vatandaşlar için yanlış bir izlenim oluşuyor. Bu durumu gördükçe sinirleniyoruz. Artık tahammül edemiyoruz. Gerçekten bu konunun üzerine gidilebilirse iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü caydırıcı bir ceza yok. O sırada çocuk elindeki çöpleri toplarken üzerime gelmeye çalıştı. Vermedi. Nereden cesaret alıyorlar? Biz başka bir ülkeye gittiğimizde böyle bir şey yapamayız. Onlar nereden bu cesareti buluyorlar?" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2089303/copten-yemek-yeme-numarasiyla-dilencilik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.