BM: İsrail Cenin’de 460 konuta zarar verdi

BM (Birleşmiş Milletler), İsrail ordusunun karadan ve havadan 48 saat gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Cenin Mülteci Kampı'nda bulunan 460 konutun zarar gördüğünü ve 40 ailenin yerlerinden edildiğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
10 Temmuz 2023, Pazartesi - 21:31
BM: İsrail Cenin’de 460 konuta zarar verdi

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings ve bazı üye ülkelerin temsilcilerinin Cenin Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği ziyareti aktardı. Dujarric, insani yardım ortaklarıyla birlikte hasar tespiti yapıldığını belirtti.

Dujarric, "İsrail ordusunun operasyonları sonucunda 46 konut zarar görmüş, 70 konut ise yok edilmiş veya yaşanmaz hale gelmiştir. 40 aile yerinden edilmiştir. Kampta su yoktur." şeklinde bilgi verdi.

Dujarric, BM ekiplerinin acil durum yardımı sağladığını ve aynı zamanda tıbbi yardım ile psikolojik destek verdiklerini ifade etti.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'ın, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in İsrail'in Cenin'e yönelik saldırılarını kınamasını geri çekmesi talebi hakkında ise Dujarric, "Genel Sekreter, sözlerinin arkasında durmaktadır. Yakın tarih incelendiğinde, üye bir ülkenin ilk kez Genel Sekreter'den sözlerini geri çekmesini talep etmediğini görürüz. Genel Sekreter, kendi görüşünü ifade etmektedir." şeklinde açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği 48 saatlik kuşatma süresince havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda 4'ü çocuk 12 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Guterres, işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin kentindeki gelişmelerle ilgili olarak "Sivilleri hedef alan tüm şiddet ve terör eylemlerini kınıyorum." ifadelerini kullanmış ve İsrail'in mülteci kampına yönelik hava ve kara saldırılarının son yıllardaki en şiddetli olaylar olduğunu belirterek siviller üzerindeki etkisinin büyük olduğunu ifade etmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2089457/bm-israil-ceninde-460-konuta-zarar-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.