MSB'den terör açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlara dair açıklama yaptı. Bir haftalık zaman diliminde 19 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken. 8 yıllık operasyonlarda ise 38 bin 156 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
13 Temmuz 2023, Perşembe - 12:03
MSB'den terör açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı'ndan terör ve operasyonlara ilişkin açıklamalar geldi.

19 terörist öldürüldü

Kahraman Mehmetçiğin yurt içinde ve sınır ötesindeki başarılı operasyonlarına değinen Bakanlık, son bir haftada içerisinde hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 93 kişinin yakalandığını duyurdu.Öte yandan 3 bin 466 şahsın ise  hududu geçemeden engellendiği ifade edilirken 1 haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 19 teröristin öldürüldü.

38 bin 156 terörist etkisiz hale getirildi

Etkisiz hale getirilen terörist sayısına dair açıklama yapan Bakanlık, "Bu yıl içinde 813’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 156’ya ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

İsveç'in NATO süreci 

Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde İsveç ile uzlaşılmasına değinen MSB, "İsveç’in, terörle mücadele alanında bugüne kadar hayata geçirdiği hukuki düzenlemeleri tam olarak uygulamaya koyma zamanıdır" açıklamasında bulundu.

Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek

Rusya ile tahıl anlaşması konusunda da ifadelerine yer veren Milli Savunma Bakanlığı, " Ülkemiz, Tahıl Anlaşması’nın yeniden uzatılması başta olmak üzere, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapıcı girişimlerini sürdürerek üzerine düşeni yapmaya devam edecektir." denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2089859/msbden-teror-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.