Yunan basınından Stoltenberg'e "Türk yanlısı" suçlaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'ye destek vermesi Yunan basınını çıldırttı. Yunan basını NATO Genel Sekreteri'ni, "Türk yanlısı" olmakla suçladı.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 10:01
Yunan basınından Stoltenberg'e "Türk yanlısı" suçlaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'nin terör endişelerini ve Ege'deki krizle ilgili söylemlerini savunması üzerine Yunan basını tarafından "Türk yanlısı" olmakla suçlandı.

Türkiye veto hakkını kullanacak

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla kaygılanan İskandinav ülkeleri Finlandiya ve İsveç, NATO üyeliği için resmî başvuruda bulundu.

Fakat hem İsveç'in hem de Finlandiya'nın silahlı terör örgütleri PKK ile FETÖ'ye doğrudan ve dolaylı verdikleri destek sebebiyle Türkiye, her iki ülkenin NATO'ya yaptığı üyelik başvurularına karşı veto hakkını kullanacağını duyurdu.

Stoltenberg, Türkiye'nin haklı olduğunu savunuyor

Türkiye'nin veto hakkını kullanacağını açıklamasından sonra ortaya çıkan problemin çözümü için NATO üyesi ülkeler, Türkiye ve başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya arasında diplomasi trafiği sürerken; NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de her platformda Türkiye'nin haklılığını dillendiriyor.

Son olarak Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Yunanistan'la Ege'de yaşadığı sorunu barışçıl yollarla çözmek istediğinin altını çizdi.

Yunan ajansı beklediği cevabı alamadı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya temasları sonrası Yunanistan’ın haber ajansı Atina Haber Ajansı'na konuştu. Yunan ajansının, "Türkiye'nin bölgede gerilimi tırmandırdığı" ifadesiyle başlayan soruya NATO Genel Sekreteri, Türkiye ve Yunanistan'ın sadık müttefikler olduğu, hem Türkiye'yi hem de Yunanistan’ı Ege’deki sorunları ittifak dayanışması ruhu ve karşılıklı güven çerçevesinde çözmeye teşvik ettiklerini belirtti.

Jens Stoltenberg: Türkiye'nin terör endişeleri meşrudur

Atina Haber Ajansı'nın, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleriyle ilgili tavrını sorması üzerine Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Türkiye’nin terör kaygılarının önemini önceleyerek, "Türkiye'nin terörle ilgili kaygıları meşrudur ve tüm müttefikler, Türkiye'nin bu endişelerini ciddi biçimde göz önünde bulundurmalıdır.” cevabını verdi.

Yunan basınından Jens Stoltenberg'e suçlama

Jens Stoltenberg’in Atina Haber Ajansı'na verdiği demeç, Yunanistan'da infiale yol açtı. Yunanistan'da yayın yapan haber siteleri “Stoltenberg Türk dostu”, “NATO Genel Sekreteri, Türkiye’yi temize çıkarmaya çalışıyor” şeklinde haberler yaptı.

Yunan Hükümet Sözcüsü Yanis İkonomu da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in demecine karşı, “Bu konularda hem NATO’nun hem de Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in görüşleri bilinmektedir.” ifadelerini kullanmakla yetindi.

http://ankaramasasi.com/haber/1582019/yunan-basinindan-stoltenberge-turk-yanlisi-suclamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.