Erdoğan'dan Körfez dönüşü mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Körfez ülkeleri turu dönüşü önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi üzerinden konuşan Erdoğan, ''Ziyaretlerin ekonomimiz üzerinde etkilerini en kısa zamanda göreceğiz.'' dedi.
Onur Çetinkaya
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 13:02
Erdoğan'dan Körfez dönüşü mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan ziyaretler gerçekleştirdi.Erdoğan, ziyaret dönüşünde ise önemli mesajlar paylaştı. 

BAE ziyarreti,ekonomi ve ÖTV zammı tartışmalarına değinen Erdoğan,  'Ziyaretlerimizde çok çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Kazan kazan anlayışı içerisinde önemli ve kapsamlı işbirliği projeleri üzerinde durduk. Bu ülkelerle işbirliğimiz, önümüzdeki dönemde somut projelerle güçlenerek gelişecektir." dedi.

"Böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk"

Sözlerine devam eden Erdoğan,  Akaryakıtta Hazine ve Maliye Bakanlığımız vergi ile alakalı bir düzenleme yaptı. Özellikle ÖTV’nin maktu olmasından dolayı çok uzun zamandır enflasyon güncellemesi yapılmamıştı. Bu nedenle ÖTV’de böyle bir artışa gidildi. Özellikle 6 Şubat depremlerinin getirdiği yoğun mali yük, bu anlamda bütçenin ihtiyaçları kapsamında böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk.

"Akaryakıt fiyatında Avrupa'nın en ucuz ülkelerindeniz''

Tüm bunlara rağmen akaryakıt fiyatlarında Türkiye, Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri. Akaryakıtta zaten bir otomatik fiyatlandırma mekanizması var. Dünyadaki fiyatlar çerçevesinde belirleniyor. ÖTV artışıyla yapılan da depremin etkileri, depremle mücadele ile alakalı Türkiye’nin ihtiyaçları kapsamında yapılmış bir vergi düzenlemesidir.

Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan anlaşma ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, Ortak mutabakata ilave olarak farklı alanlarda 13 anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaların toplam değeri 50,7 milyar dolardır. 2023 yılı, Birleşik Arap Emirlikleri ile de diplomatik ilişkilerimizin tesisisin 50’nci seneidevriyesidir. ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Tahıl Koridoru mesajı

Rusya’nın gıda koridorunu kapatma meselesine ilişkin Erdoğan,   Rusya ile ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Görüşmelerle birlikte çok yakın bir zamanda Sayın Putin ile ama telefon diplomasisi ama aramızda daha önce konuştuğumuz Türkiye ziyareti ile inşallah bu işi belli bir yere bağlayacağız. Rusya’nın da bazı beklentileri var. Bunların aşılması halinde Rusya bu tahıl koridorunun aktif çalışmasından yana." dedi.

Muhalefette değişim süreci 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan 'değişim' tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Bizim CHP gibi bir derdimiz, sıkıntımız yok. Biz şu anda Cumhur İttifakı olarak  hedefe kilitlendik ve nerede, nasıl isimler bulacağız buna çalışıyoruz. Yerel seçimlerde sadece parti iş görmüyor, adaylar büyük önem arz ediyor. " şeklinde konuştu.

"Emeklilere yıl sonu yeniden değerlendirme yapmamız söz konusu''

Emekli maaşlarının düzenlemesiyle ilgili de mesaj veren Erdoğan,"Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz." dedi.

"Gabar Petrolü 2024 sonu devrede"

Gabar Dağı'nda çıkarılan petrole dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı, 
Gabar'daki petrol henüz halkın cebine girmeye başlamadı. Şu anda çıkarma safhasındayız. Ve inşallah bunu çıkarıp da devletin, hazinenin kasasına, kesesine girmeye başladığı andan itibaren Gabar petrolü de süratle inşallah vatandaşımıza yansıyacak.

Gabar petrolünün ekonomiye olumlu yansıması 2024’te başlar. Şu anda günde 12-13 bin varil üretiyoruz. İnşallah 100 bin varile çıkacak ve dolayısıyla Türkiye üretimini ikiye katlamış olacak, 2024’ün sonuna kadar." ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2090979/erdogandan-korfez-donusu-mesajlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.