Kılıçdaroğlu-Özdağ gizli protokolüne altılı masadan tepki

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında yapılan özel protokole Deva ve Gelecek Partisi'nden tepki geldi. İki partinin yöneticileri de hayal kırıklığını ortaya koyan açıklamalar yaptı.
Ersin Küçükbarak
|
22 Temmuz 2023, Cumartesi - 13:08
Kılıçdaroğlu-Özdağ gizli protokolüne altılı masadan tepki

Seçim biteli 2 ay oldu.

Ama siyasette sular durulmuyor.

Özellikle dağılan Millet İttifakı’nda tartışmalar sürüyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında seçimlerin kazanılması halinde İçişleri dahil 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı’nın verilmesine ilişkin gizli protokol açığa çıktı.

CHP Sözcüsü Öztrak’ın bile bu protokolden bilgisinin olmadığı anlaşıldı.

Bu olay tartışmaların fitilini ateşledi.

Dağılan Millet İttifakı'nın bileşenlerinden tepki dolu açıklamalar geldi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan: “İyi ki olmamış!”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Özcan, "Başka hiçbir söz ya da açıklama seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sn. Kılıçdaroğlu! Ben ve benim gibi sırf bu ülkeye demokrasi, hukuk ve eşitlik gelsin diye gecesini gündüzüne katan binlerce insana büyük bir teselli bahşettiniz! İyi ki olmamış!" diye yazdı.

Deva Partili Yeneroğlu: “Güveni zor inşa edersiniz ama çok kolay harcarsınız”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da yıkılan güvene dikkat çekerek şunları dile getirdi:“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Anayasa Değişikliği Önerisi ve Ortak Mutabakat Metni çalışmaları iki yıllık zorlu bir süreç içinde büyük bir özveri, güven ve şeffaflık zemininde hazırlandı. Çoğu zaman sadece gündüzlerimizi değil, gecelerimizi de bu sürece seferber ettik. Emeklerimizin neticesinde ortaya bir Türkiye vizyonu koyduk. Kaygılarımız hep vardı ama hiçbirisi tünelin sonundaki demokrasi ışığından daha değerli değildi. Güveni zor inşa edersiniz ama çok kolay harcarsınız. Bu kadar kolay harcanmamalıydı.” dedi.

"Ortak mutabakat metni çerçevesine dışına çıkılmayacaktı"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında yapıldığı öğrenilen 'gizli protokolden haberleri olmadığının altını çizdi.

Şahin, "Kemal Bey’in bize sözü şuydu; ortak mutabakat metni çerçevesine dışına çıkılmayacak ve millet ittifakının topluma sunduğu taahhütlerden asla ödün verilmeyecek noktasındaydı” ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2091115/kilicdaroglu-ozdag-gizli-protokolune-altili-masadan-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.