Miçotakis’ten Türkiye’ye teşekkür

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’nin Atina’daki orman yangınlarıyla mücadele kapsamında uçuş ekipleriyle birlikte gönderdiği 2 yangın söndürme uçağı ve 1 yangın söndürme helikopteri için teşekkürlerini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
22 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:45
Miçotakis’ten Türkiye’ye teşekkür

Yunanistan’ın başkenti Atina ve Rodos Adası'nda meydana gelen çok sayıda orman yangını sebebiyle Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla komşusunun yangınla mücadelesine destek verdi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan ve destek için Türkiye’ye teşekkürlerini ileten Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, “Orman yangınlarıyla mücadelemizde bize yardımcı olması için 2 yangın söndürme uçağı ve bir adet yangın söndürme helikopteri gönderen Türkiye'ye şükranlarımızı sunarız. Teşekkürler Türkiye” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den Yunanistan’a yardım

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 1 adet yangın söndürme helikopteri ile 2 adet yangın söndürme uçağı, uçuş ekipleri ile beraber Yunanistan’da görevlendirileceği açıklanmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2091153/micotakisten-turkiyeye-tesekkur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.