Yahudi yerleşimciler Filistinli genci öldürdü

Yahudi yerleşimciler, İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Batı Şeria'ya bağlı Ramallah şehrine baskın düzenleyerek 19 yaşındaki bir Filistinli genci öldürdü.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2023, Cumartesi - 00:20
Yahudi yerleşimciler Filistinli genci öldürdü

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Burka köyünde, Yahudi yerleşimcilerin silahlı saldırısı sonucu bir Filistinli genç hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçlerinin koruması altında olan Yahudi yerleşimciler, Burka köyünün batı ve kuzeybatısındaki bölgelere baskın düzenledi. Bu baskın sırasında Filistinli köylülerin topraklarına el koymak amacıyla yanlarında hayvan getirdikleri görüldü.

Filistinli köylüler, Yahudi yerleşimcilerin bu saldırgan girişimine karşı koymak için müdahale etti ve çatışma çıktı. Maalesef çatışmada 19 yaşındaki Kusay Cemal Matan adlı Filistinli genç hayatını kaybetti.

Hamas, Matan'ın ölümü üzerine yayımladığı taziye mesajında, Filistinlileri Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı koymak için birlik olmaya çağırdı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak Yahudi yerleşimcilerin Burka köyünde masum Filistinlilere düzenlediği silahlı ve organize saldırıları kınadı.

Bu tür olaylar Batı Şeria'da sık sık yaşanıyor ve İsrail güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik baskınları ve saldırıları artarak devam ediyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2093000/yahudi-yerlesimciler-filistinli-genci-oldurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.