Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan’a siyasi yasak

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan’a mal varlığını gizleme ve devlet hediyelerini satma suçlamalarının yer aldığı Toshakhana davasında 5 sene siyasi yasağı getirildi.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2023, Salı - 21:24
Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan’a siyasi yasak

Pakistan’da mal varlığını gizleme ve devlet hediyelerini satma suçlamalarınında içinde yer aldığı Toshakhana davası çerçevesinde 3 sene hapis cezasına çarptırılan ve akabinde tutuklanan eski Pakistan Başbakanı Imran Khan’a 5 sene de siyasi yasak getirildi.

Söz konusu siyasi yasak kararını eski Pakistan Başbakanı Imran Khan hakkında verilen hapis cezasına atıfta bulunan ECP (Pakistan Seçim Komisyonu), 2017 Seçim Yasası'nın 232. Maddesi ve Anayasa'nın 63(1)(h) Maddesi’ne dayandırdı.

Imran Khan hükümeti, 2022 yılının nisan ayında Pakistan Parlamentosu’nda yapılan bir güven oylamasının ardından düşmüştü.

“Boyun eğmeyeceğim”

Pakistan'da 5 Ağustos'ta Lahor'da gözaltına alınan eski Pakistan Başbakanı Imran Khan, cezaevi yönetiminin izniyle dün avukatıyla buluşmuştu.

Imran Khan'ın avukatı Naim Haydar Pancuta, Attock Cezaevi yönetimine Khan'ın müvekkiliyle görüşme talebini iletmişti.

Mahkeme, Pancuta'ya İslamabad'dan 88 kilometre uzaklıkta bulunan Attock Cezaevi'nde Khan ile görüşmesine onay vermişti.

Pancuta, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Khan'ın maneviyatının yüksek olduğunu ve ona "ne olursa olsun boyun eğmeyeceği" mesajını ilettirdiğini belirtmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2093608/eski-pakistan-basbakani-imran-khana-siyasi-yasak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.