Kürşad Zorlu'dan AK Partili Dağ'a tepki

Kürşad Zorlu, MHP'den İYİ Parti'ye yapılan çağrıyla ilgili Hamza Dağ'ın yaptığı yoruma tepki gösterdi. "Sayın Dağ, bu ülkenin milliyetçilerini ve vatanseverlerini tahminimce iyi tanımıyor. Milliyetçilik, vatanseverlik asla FETÖ ve PKK ile yan yana getirilemez" dedi.
Ecem Çetin
|
14 Ağustos 2023, Pazartesi - 16:38
Kürşad Zorlu'dan AK Partili Dağ'a tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim öncesi İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaptı.

Siyasetin gündemine oturan çağrı sonrası açıklamalar peş peşe gelirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ  katıldığı canlı yayında   çağrıya ilişkin soru üzerine, "İyi Parti'nin yeri PKK ve FETÖ'nün yanı değildir. İyi Parti tarafından 26 Ağustos'taki beklentiler yükseltilmeye çıkartılıyor. Bu kongre için de aynı şey söylendi, ama kongrede akıllarda kalan '15 vekili keşke istemeseydik' lafı oldu. Bir siyasi parti artık belirli bir süresi geçmiş, aktörleri belli olmuş ve tamamen de başka bir siyasi partinin arkasında piyon olmuş bir partinin söyleyeceği sözün vatandaşın nezdinde karşılığı olacağı söz konusu değildir" açıklamasında bulundu. 

Dağ'ın bu açıklamalarına İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi. 

" Milliyetçilik, vatanseverlik asla FETÖ ve PKK ile yan yana getirilemez"

Başkanlık Divanı toplantısının ardından partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Zorlu, şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Dağ, bu ülkenin milliyetçilerini ve vatanseverlerini tahminimce iyi tanımıyor. Milliyetçilik, vatanseverlik asla FETÖ ve PKK ile yan yana getirilemez, ilişkilendirilemez. İYİ Parti’nin önümüzdeki siyaset sürecinde Türkiye’yi merkeze alan, 85 milyon vatandaşımızı kucaklayarak, bu merkezin heyecanını yaratacak olma iddiası birilerini gerçekten ürkütmüş. Bu iddianın sahibi olan Sayın Dağ’a hatırlatmak isteriz; PKK ile pazarlığa oturan, FETÖ ile kucaklaşan, andımızı kaldıran, “Ne mutlu Türk’ün diyene” ifadesinden rahatsız olanlarla iş birliği yapan kimlerdi? Kendisi bu soruların cevabını milletimize vermeye çalışsın. İnşallah ilerleyen günlerde İYİ Parti’nin Türk siyaseti için nasıl bir öneme sahip olduğunu hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2094456/kursad-zorludan-ak-partili-daga-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.