MHP'den İYİ Parti'ye 'üçüncü yol' yanıtı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ittifak için İYİ Parti’ye yaptığı çağrıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan 'üçüncü yol ' çıkışı gelmişti. Bu kez de Akalın'ın mesajına MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan karşılık geldi. Büyükataman, "Genel başkanımızın memleketin menfaati için yaptığı bu çağrı, şahsi menfaatlerini Türk milletinin üzerinde gören İYİ Parti’nin haddini bilmez proje artıklarını pazara dökmüştür." dedi.
Onur Çetinkaya
|
18 Ağustos 2023, Cuma - 13:25
MHP'den İYİ Parti'ye 'üçüncü yol' yanıtı

MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak çağrısında bulundu. 

Bahçeli, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" dedi.

İYİ Parti'den açıklama 

İYİ Parti'den ise peş peşe açıklamalar geldi. Önce Kürşad Zorlu ardından da Mehmet Tolga Akalın çağrıya değindi.

Zorlu, "Kendi politikamız, üslubumuz ve ilkelerimiz çerçevesinde çok net bir yanıt verdik. Orada bir komşuluk kavramı kullanıldı. Ama bunun hemen ardından partinin bazı yetkililerinin bizim İYİ Partimize, kadrolarımızla alakalı kullandıkları yakışıksız ifadeler, hakaretler… Bunda bir tutarsızlık var mı yok mu, bunu kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine sunmak isterim. Asla bu iddiaları ve isnatları kabul etmiyoruz" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan ise üçüncü yol çıkışı geldi. 

Akalın,  "Komşuluk yetmez yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İYİ Partili Tolga Akalın'ın üçüncü yol ve yeni yol arkadaşlığına yanıt verdi; 

"Genel başkanımızın memleketin menfaati için yaptığı bu çağrı, şahsi menfaatlerini Türk milletinin üzerinde gören İYİ Parti’nin haddini bilmez proje artıklarını pazara dökmüştür. Türk milliyetçiliğini adeta bir maske olarak kullanıp ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı varsa aynı çatı altında buluşmaktan rahatsızlık duymayanların Türk milliyetçilerinin evi olan MHP ile komşu olmaktan rahatsızlık duymaları İYİ Parti’nin içinde bulunduğu zilletin en açık göstergelerinden biri olmuştur.

HDP ile bir araya gelmekten rahatsız olmayanların yaptıkları hadsiz açıklamalarla partimizi hedef almaları aziz Türk milletinin takdirindedir.

Türk milleti HDP ile kol kola girme hevesinde olanlara yerel seçimde iradesini PKK terör örgütünün siyasi uzantısına peşkeş çekmeye hevesli olanlara unutamayacakları bir ders verecektir."  ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2094960/mhpden-iyi-partiye-ucuncu-yol-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.