Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi Kepez’e gidiyor

Saatte 9 bin 600 metreküp su basabilen yatayda 150, dikeyde 70 metre su püskürten yangın söndürme sistemli ‘Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi’nin Çanakkale’nin Kepez bölgesindeki orman yangınına müdahale için bölgeye hareket ettiği bildirildi.
Mevlüt Peker
|
22 Ağustos 2023, Salı - 21:01
Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi Kepez’e gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden orman yangınlarıyla ilgili, Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Saatte 9 bin 600 metreküp su basabilen yatayda 150, dikeyde 70 metre su püskürten yangın söndürme sistemli ‘Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi’ Kepez bölgesindeki yangına müdahale için bölgeye hareket etti.” bilgisini verdi.

İbrahim Yumaklı, "(Çanakkale’deki yangın) Kepez beldesi başta olmak üzere yangın Çanakkale şehir merkezini teğet geçer halde ilerliyor" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki büyük orman yangını için 8 uçak, 26 helikopter, 180 iş makinası ve 1100 personelle müdahalede bulunduklarını bildirdi.

"9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi" bilgisini veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hastane ve yurt teyakkuz halinde ama henüz tahliye söz konusu değil." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale merkezinde başlayan orman yangınının, özellikle Kepez beldesini etkileyerek Çanakkale şehir merkezinin yanından geçtiğini belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi'nde basın açıklaması yapan Yumaklı, bugün ülke genelinde 29 orman yangını çıktığını ve bunlardan 26'sının kontrol altına alındığını söyledi. Şu anda Çanakkale merkez, Bursa'nın Yenişehir ve Karacabey ilçesinde 3 yangının devam ettiğini ifade etti.

Yangınların içerisinde en zorlu olanının Çanakkale'deki yangın olduğunu belirten Yumaklı, yangının 11.39 itibarıyla Damyeri mevkisinde başladığını ve çevredeki yerleşim yerlerine yakın bir arazide ortaya çıktığını açıkladı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının kuş uçuşu yaklaşık 15,1 kilometrelik bir hatta 6 saat gibi kısa bir sürede ilerlediğini ifade etti. Yumaklı, rüzgarın şiddetinin yangınla mücadeleyi zorlaştırdığını ve nem oranının düşük olması nedeniyle yangının hızla yayıldığını aktardı.

Yangının şu an Kepez beldesini teğet geçerken ilerlediğine dikkat çeken Yumaklı, ekiplerin yerleşim yerlerini korumaya odaklandığını ve özellikle Kepez beldesinin yanından geçerek Çanakkale şehir merkezini etkilemediğini söyledi.

Yumaklı, devlet hastanesi ve üniversitenin teyakkuzda olduğunu ancak şu an için herhangi bir boşaltma söz konusu olmadığını belirterek, bazı köylerin boşaltıldığını ve diğer köylerin de ihtimalen boşaltmaya hazırlandığını ifade etti. Şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığını da aktardı.

Çanakkale'deki yangına müdahale için 8 uçak, 26 helikopter, 180 arazöz ve iş makinesi ile 1100'e yakın personelin görev aldığını belirten Yumaklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, İçişleri Bakan Yardımcısı, AFAD Başkanı ve Orman Genel Müdürünün bölgeye hareket ettiğini ve koordinasyonu sağladığını söyledi. Kendisinin de Çanakkale'ye giderek çalışmaları takip edeceğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2095609/nene-hatun-acil-durum-mudahale-gemisi-kepeze-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.