Şi Cinping’in arkasından kapıyı kapattılar

BRICS Zirvesi'nde salona giriş yapan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in arkasından kapıyı alelacele kapatıp korumalarını dışarıda bıraktılar. Şi Cinping’in şaşkınlığı kameralara yansıdı.
Mevlüt Peker
|
23 Ağustos 2023, Çarşamba - 19:36
Şi Cinping’in arkasından kapıyı kapattılar

Güney Afrika'da düzenlenen BRICS Zirvesi’nde ilginç bir olay yaşandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, adeta korumalarından ayrı düşürülerek salonda tek başına bırakıldı. Çin Devlet Başkanı’nın korumalarının içeri alınmayarak salon kapılarının arkasından alelacele kapatılması karşısında yaşadığı şaşkınlık kameralara yansıdı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde "BRICS ve Afrika: Karşılıklı Hızlandırılmış Büyüme, Sürdürülebilir Kalkınma ve Kapsayıcı Çok Taraflılık İçin Ortaklık" temasıyla gerçekleştirilen 15. BRICS Zirvesi'nde eşine pek rastlanmayan bir olay yaşandı.

BRICS Liderler Zirvesi'nde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, zirvenin yapılacağı salona emin adımlarla giderken ev sahibi ülke Güney Afrika Cumhuriyeti'nin güvenlik ekibi, Çin lideri Şi Cinping'in salona girişi sırasında aniden hamle yaparak arkasından kapıyı kapatınca, Şi Cinping’in ekibi ve tüm korumaları salonun dışında kaldı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in arkasında yaşanan panik havasındaki olaya karşı şaşkınlığı ise kameralar tarafından anbean kaydedildi.

Görüntülerde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, toplantının yapılacağı salona ekibi ve korumaları ile birlikte giderken büyük kapıdan geçiyor ve salona giriş yapıyor. Ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti'nin güvenlik ekibi ise Çin Devlet Başkanı’nın içeri girdiği saniye hemen hamle yaparak kapıları kapatıyor ve Şi Cinping’in ekibini ve korumalarını dışarıda bırakıyor.

Arkasındaki hareketliliği, çıkan seslerden fark eden Şi Cinping, ekibini ve korumalarını görümeyince şaşırıyor ve yürümeye devam ederken defalarca dönüp arkasına bakıyor. Görüntüler ise sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2095769/si-cinpingin-arkasindan-kapiyi-kapattilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.