Salih Uzun'dan TEKNOFEST üzerinden "kutuplaşma dili" eleştirisi

İzmir Milletvekili ve Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Salih Uzun, Ankara’da ilk kez düzenlenen ve bugün kapanışı yapılan TEKNOFEST’e katıldığını belirterek, tablodan tüm Türkiye’nin mutlu olması gerektiğini ancak buna siyasetin zehirli dilinin mani olduğunu belirtti.
Mevlüt Peker
|
03 Eylül 2023, Pazar - 22:25
Salih Uzun'dan TEKNOFEST üzerinden "kutuplaşma dili" eleştirisi

Ankara’da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST’in bugünkü kapanışına katılan İzmir Milletvekili ve Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Salih Uzun, TEKNOFEST’teki tablodan tüm toplumun mutlu olması gerekirken siyaset dili sebebiyle bunun mümkün olmadığını, siyasi dilin ortak mutluluğa mani olduğunu kaydetti.

İzmir Milletvekili ve Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Salih Uzun, eski ismi Twitter olan sosyal medya platformu X’teki @SalihUzunTDV mavi tik onaylı hesabından sıralı paylaşımda bulundu. Türk siyasetindeki kutuplaşma diline yönelik eleştiriler getiren Salih Uzun’un paylaşımları şu şekilde:

Bugün #TeknofestAnkara’daydım. 

1- Özal ile birlikte 80’lerde başlatılmış olan havacılık, savunma ve yeni teknoloji alanında gecikmiş de olsa önemli BAŞARILAR ve elde edilmiş GÜZEL SONUÇLAR var. 

2- #TEKNOFEST’teki bu tablodan toplumun tamamının mutlu olmasına mani olan; SİYASETİN ZEHİRLİ DİLİDİR.  

Buradaki girişimleri kendi siyasetleri için “mülkleştiren”, bunların üzerinde sabah akşam “sörf” yapan SİYASİ ELİT, bu tablonun “ORTAK MUTLULUK” haline gelmesine mani oluyor.

3- Bu dilin simetrisi de var. En güncel örnek; kadın milli voleybol takımımızın zaferine bile hep birlikte sevinemiyoruz.

4- Bu çatışmacı dil zehirlidir. Sürdürülemez. Hep beraber TOPLUM OLAMAMIZI imkansızlaştırır.

5- Bu çatışma halinden toplumu çıkarmak siyasete, öncelikle de iktidara düşer. 

6- Son olarak bize, yani muhalefete önemli bir uyarım olacak: TEKNOFEST’E gelen ziyaretçilerin sosyolojisine kafa yormadan, onları anlamadan alanımızı genişletemeyiz. Haberimiz olsun.

http://ankaramasasi.com/haber/2097396/salih-uzundan-teknofest-uzerinden-kutuplasma-dili-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.