İmamoğlu'ndan 'sergi soruşturmasına' tepki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan "Ortadan Başlamak" sergisine ilişkin "halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya yönelik İmamoğlu açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
05 Eylül 2023, Salı - 16:14
İmamoğlu'ndan 'sergi soruşturmasına' tepki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB tarafından Artİstanbul Feshane'de açılan "Ortadan Başlamak" sergisine ilişkin Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican'ın suç duyurusu üzerindeki incelemesini tamamladı.

Başsavcılıkça, "halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, İBB Kültür A.Ş'den bir yetkilinin ifadesine başvuruldu.

Bu kişinin ifadesinde sorumlu kişinin kendisi olmadığını söylemesi üzerine savcılık, İBB Başkanlığı Genel Sekreterliğine yazı yazarak, sergideki resimlerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

"Utanç verici" 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sergi soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.
Feshane’de açılan bir sergi üzerinden, adalet adına bir savcının yazdığı çağrıya bakıyorum utanç verici diyen İBB Başkanı, Siz bütün dünyaya diyorsunuz ki 'Arkadaş biz de demokrasi memokrasi yok, hele sanata da bir saygı yok'. Öyle bir ortamı yaratıyorsun ki kimse bu ülkeye gelmesin." ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2097596/imamoglundan-sergi-sorusturmasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.