Libya’ya ulaştırılan yardımlar teslim edildi

TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar tarafından Libya'ya ulaştırılan yardım malzemeleri Libyalı yetkililere teslim edildi.
Mevlüt Peker
|
16 Eylül 2023, Cumartesi - 18:23
Libya’ya ulaştırılan yardımlar teslim edildi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), büyük sel afetinin yaşandığı Libya'ya ulaştırılan temel yaşam malzemelerinin yetkililere tesliminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan yazılı açıklamada, "TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerimizin ulaştırdığı yardım malzemeleri Libyalı yetkililere teslim edildi." denildi.

Milli Savunma Bakanlığının açıklamasında, sel afetinden etkilenen kardeş ve dost Libya halkına destek için İzmir'den yola çıkan Deniz Kuvvetlerinin TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi), AKUT (Arama Kurtarma Derneği), Sağlık Bakanlığına bağlı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), Sahil Güvenlik ekipleri ve itfaiye personelinden oluşan 360 görevlinin olduğu kaydedildi.

Görevli ekiple beraber ambulans, TIR kurtarma ve müdahale araçlarından oluşan 122 aracın da Libya'ya ulaştırıldığının altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

"Ayrıca 3 sahra hastanesi ile muhtelif iaşe, barınma ve sıhhi malzemeler de Libyalı kardeşlerimiz için gemilerimizle bölgeye gönderildi. Bugün TCG Osmangazi gemimiz de yardım malzemelerini Libya'ya ulaştırmak üzere İzmir'den hareket edecek. Dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

http://ankaramasasi.com/haber/2099749/libyaya-ulastirilan-yardimlar-teslim-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.