Türkiye’nin yardım eli Libya’ya ulaştı

Türkiye’den yola çıkan arama kurtarma ekipleri Libya’ya ulaştı. Ekipler sahra hastanesi kurarak çalışmalara başladı.
Mevlüt Peker
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 21:25
Türkiye’nin yardım eli Libya’ya ulaştı

Libya'da yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye'nin gönderdiği yardım ekipleri, AFAD, emniyet, jandarma, Sağlık Bakanlığına bağlı UMKE ve sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor. Bu ekipler Libya'ya ulaştı ve hızla harekete geçti. Derna kentinde en fazla etkilenen bölgelerde afetzedelere yardım etmek amacıyla sahra hastanesi kuruldu.

Daniel Fırtınası'nın yol açtığı sel felaketi sonrasında Türkiye'nin yardım elini uzatmasının ardından, Milli Savunma Bakanlığı'nın desteklediği ekipler ve insani yardımlar Libya'ya ulaştı. Ekipler, Derna kentinde sel felaketinin etkilerini hafifletmek için çalışacaklar.

UMKE ve UMKE ATAK ekipleri tarafından kurulan sahra hastanesinde yaralılara tıbbi müdahaleler yapılırken, aynı zamanda sağlık taramaları saha koşullarında gerçekleştiriliyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Afet Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Libya'nın Derna kentinde büyük bir felaket yaşandı. Sağlık Bakanının direktifiyle UMKE ve UMKE ATAK ekiplerimizle bölgeye hızla intikal ettik. Hızlı bir şekilde sahra hastanesi kurduk. Aynı zamanda olay yerindeki değerlendirmeyi yaparak arama kurtarma timlerimizi yönlendirdik. Yaralılara sahada sağlık hizmeti veriyoruz ve hastanemizde çok sayıda hastaya müdahale ediyoruz. Arama kurtarma ekipleri de yoğun çalışmalar nedeniyle ikincil travmalarla karşılaştığı için onlara da destek sağlıyoruz. Yerel halktan bazı kronik hastalığı olan kişiler de başvurdu. Deneyimli uzman doktorlarımız bu hastalara ilk müdahaleyi yaparak tedavilerini düzenliyorlar."

http://ankaramasasi.com/haber/2098986/turkiyenin-yardim-eli-libyaya-ulasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.