Gelecek Partili Üstün'den "Akşener" itirafı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, 14 Mayıs seçimlerinden önce Meral Akşener’e adaylık teklif ettiklerini ancak reddettiğini belirterek “Meral hanımın Cumhurbaşkanı adayı olsa kazanacağına inanıyordum” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
18 Eylül 2023, Pazartesi - 17:15
Gelecek Partili Üstün'den "Akşener" itirafı

Feramuz Üstün, Ankara Masası Gündem özel programında güncel siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim önce İyi Parti Lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini belirten Üstün, bu düşüncesini parti yetkilileri ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na da ilettiğini söyledi.

Üstün şunları söyledi:

“Meral Akşener'e Cumhurbaşkanı adayı olmasını teklif ettik”

“Hatta sayın başbakana ısrarla arkadaşlarımızla beraber Cumhuriyet’in 100. Yılında bir kadının cumhurbaşkanı olmasını, sağ seçmenin rahat oy verebileceğini hatta ikinci tura kalabilecek şekilde bir sağ bir sol aday olmasını o, olursa ikinci turda insanların rahat tercih yapabileceğini ve ben bunu sayın başbakan üzerinden  Meral hanıma ilettirdik. Meral hanıma teklif de etti yani. Siz aday olursanız biz sizi destekleyeceğiz diye.”

“Yanlış kurgulandı, yanlış yapıldı”

“Meral hanım ben başbakan olacağım diye söz vermiştim diye ama nihayetinde geldiğimiz noktada maalesef insanların rahat oy verebileceği bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve yanındaki toplumun tamamıyla kucaklaşmaya niyetli, helalleşmeye niyetli Cumhuriyet Halk Partililerden dışındakileri tutuyorum verdirmediler. Ben sol medyadakilere bakardım akşam gün içerisinde “bu sefer ben oy vereceğim” diyen sağ seçmen akşam birkaç tane muhalif medyadan arızalı tipler vardır izleyen herkesi onun olduğu yerin tam tersine oy verdirebilecek tipler vardır hala da devam ediyorlar. Bunlar Kemal Kılıçdaroğlu’na da düşman, kendine de düşman. Onlara bakıp akşam değişen bir çok insan gördük . Dolayısıyla bu iş böyle oldu, yanlış kurgulandı, yanlış yapıldı.”

“Meral hanımın Cumhurbaşkanı adayı olsa kazanacağına inanıyordum “

“Ben Meral hanımın Cumhurbaşkanı adayı olsa kazanacağına inanıyordum.”

http://ankaramasasi.com/haber/2100101/gelecek-partili-ustunden-aksener-itirafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.