Pakistan’da İmran Han’a karşı skandal sözler!

Pakistan Geçici Hükümet Başbakanı Kakar'ın genel seçimlerle ilgili skandal ifadeleri tartışma yarattı. Kakar, İmran Han olmadan da özgür ve adil genel seçimlerin yapılmasının mümkün olabileceğini söyledi.
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 23:31
Pakistan’da İmran Han’a karşı skandal sözler!

Pakistan'da geçici hükümetin başında bulunan Anvarul Hak Kakar'ın, tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın yokluğunda dahi "tarafsız ve şeffaf genel seçimlerin" düzenlenebileceği yönündeki söylemi, ülkede büyük bir yankı uyandırdı.

Yerel medya kaynaklarına göre, İmran Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisinin Genel Sekreteri Ömer Eyüp Han, X adlı sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımla Kakar'ın bu söylemini sert bir dille eleştirdi.

Ömer Eyüp Han, İmran Han'ın ya da PTI'nın dahil olmadığı bir seçimin "geçersiz" olacağını dile getirdi.

Ayrıca, Pakistan İnsan Hakları Komisyonu da yaptığı açıklamada, Kakar'ın bu tür bir beyanatının "demokrasiye aykırı ve düşünülmeden yapılmış" olduğunu belirtti.

Komisyon, Kakar'ın ya da mevcut hükümetin, neyin adil bir seçim olduğuna dair tek başına karar alamayacağını vurguladı.

Geçici Başbakan Kakar, 24 Eylül tarihinde, İmran Han'ın olmadığı bir ortamda da "tarafsız ve şeffaf genel seçimlerin" yapılmasının mümkün olduğunu ifade etmişti.

Pakistan Seçim Kurulu, genel seçimlerin 2024 yılının Ocak ayının sonunda gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

İmran Han, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle mahkeme kararıyla 5 Ağustos'ta Lahor'daki konutunda gözaltına alınmıştı.

Han, yolsuzlukla ilgili davada 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak 29 Ağustos'ta bu ceza ertelenerek kefaletle serbest bırakılmasına karar verilmişti. Fakat, 30 Ağustos'ta Hakim Abul Hasnat, savcının talebi doğrultusunda "devletin gizli bilgilerini açığa vurmakla" suçlanan Han'ın tutukluluğunu uzatma kararı almıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2101661/pakistanda-imran-hana-karsi-skandal-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.