Pakistan'da camilere terör saldırıları: 57 ölü

Pakistan'ın Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde Mevlid Kandili programlarının yapıldığı camilere düzenlenen terör saldırılarında 2'si polis 57 kişi yaşamını yitirdi, 140'ın üzerinde insan yaralandı.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 22:07
Pakistan'da camilere terör saldırıları: 57 ölü

Belucistan'ın Mastung bölgesinde Mevlid Kandili münasebetiyle bir araya gelen kalabalığın bulunduğu bölgede bombalı saldırı gerçekleştirildi. Ulusal medya kaynaklarına göre, bu saldırı sonucunda 52 kişi, aralarında bir polisin de bulunduğu şekilde hayatını kaybetti ve 130'dan fazla kişi yaralandı. Olay yerine hızla çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yetkililer, bu saldırının bir intihar eylemi olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Ancak saldırının arkasında kimin olduğu henüz belirsiz.

Bir başka saldırı da Hayber Pahtunhva'nın Hangu bölgesinde meydana geldi. Burada bir camiye yönelik intihar saldırısında, ilk raporlara göre 5 kişi, içlerinde bir polisin de olduğu şekilde yaşamını yitirdi ve 12 kişi yaralandı. Geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, bu menfur saldırıları sosyal medya üzerinden kınadı.

http://ankaramasasi.com/haber/2102598/pakistanda-camilere-teror-saldirilari-57-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.