Türkiye PKK’yı vurdu, Iraklı Bakan soluğu Ankara’da aldı

PKK’nın İçişleri Bakanlığını hedef alan saldırısına çok güçlü yanıt veren Türkiye, Suriye ve Irak’taki tüm PKK hedeflerinin meşru hedef olduğunu açıklaması ve bu hedefleri vurmaya başlaması üzerine Irak Başbakanı, Irak Dışişleri Bakanı’nı Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşmesi için görevlendirdi.
Mevlüt Peker
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 22:26
Türkiye PKK’yı vurdu, Iraklı Bakan soluğu Ankara’da aldı

Irak'ın lideri Muhammed Şiya es-Sudani, sınır güvenliği meselelerinin ele alınması için Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'e, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelme talimatı verdi.

Irak Başbakanlığı'nın Askeri Sözcüsü General Yahya Resul tarafından yapılan yazılı duyuruda, Başbakan es-Sudani'nin Ulusal Güvenlik Konseyi'nde başkanlık yaptığı belirtildi.

Bu kritik toplantıda, ülkenin karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarına dair maddeler ele alındı. Terörizmle ve uyuşturucu ticaretiyle savaş konuları da gündeme getirildi.

Ayrıca, İran ile Irak arasında, İran rejimine karşı olan grupların silahsızlandırılmasına yönelik güvenlik protokolünün de masaya yatırıldığı toplantıda, bu anlaşmanın her iki tarafça hayata geçirilmeye başlandığı bilgisi paylaşıldı.

Başbakan es-Sudani'nin, sınır güvenliğiyle ilgili konuların çözümüne yönelik olarak, Dışişleri Bakanı Hüseyin'e Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile temas kurma görevi verdiği de vurgulandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2103558/turkiye-pkkyi-vurdu-irakli-bakan-solugu-ankarada-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.