Murat Köse'den Mansur Yavaş'a Milliyetçilik eleştirisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday arayışıyla ilgili olarak "Ak Parti kendi Mansur Yavaş'ını arıyor" söylemlerinin sorulması üzerine Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Terörist başına bey diyen birisinden, İHA’ya, SİHA’ya laf edenden, terör örgütünün övdüğü bir ittifakta olandan Milliyetçi mi olur Allah aşkına." dedi.
Büşra Bayrak
|
06 Ekim 2023, Cuma - 22:00
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a Milliyetçilik eleştirisi

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)  AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

AK Parti’nin milliyetçi aday arayışında olduğu ve "AK Parti kendi Mansur Yavaş’ını arıyor" şeklinde dile getirilen söylemlere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Murat Köse,"Terörist başına bey diyen birisinden milliyetçi olur mu Allah aşkına" şeklinde tepki gösterdi. 

"Terörist başına bey diyen birisinden Milliyetçi olur mu?"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çakma milliyetçilerin yer aldığını söyleyen Köse, "Milliyetçilik konusunda benim Meclis’te Mansur Yavaş’a ve kabile yönetimi diye tarif ettiğim bir şey var çakma Milliyetçiler var orada. Ben bu tabiri kullanmıştım, onlardan Milliyetçi filan olamaz. Terörist başına bey diyen birisinden Milliyetçi olur mu Allah aşkına. Asla olmaz. Milliyetçilik bayrağımıza, milletimize, vatanımıza, devletimize koşulsuz bağlılık gerektirir. Canını verecek kadar onlara bağlılık gerektirir." dedi. 

" Bizimle milliyetçilik konusunda kimse yarışamaz"

 Milliyetçilik konusunda AK Parti ve MHP ile kimsenin yarışamayacağının altını çizen Murat Köse, " Milliyetçilik aynı zamanda eser üretmek demektir, sahip çıkmak demektir. Dolayısıyla bizimle AK Parti’nin herhangi bir ferdiyle, aynı zamanda Cumhur İttifakı olduğu için MHP’li kardeşlerimizi de söylüyorum. Bizimle milliyetçilik konusunda kimse yarışamaz. Onların tarif ettiği şey sahte bir şey, bizimki hakiki. Biz damardan böyleyiz zaten." ifadelerini kullandı. 

" İHA’ya, SİHA’ya laf edenden Milliyetçi mi olur"

Köse, "AK Parti kendi Mansur Yavaş'ını arıyor" söylemlerine, "Bir algı üzerinden bunları yapmaya çalışıyorlar beyefendinin milliyetçiliğini seçimlerde gördük. İHA’ya, SİHA’ya laf edenden milliyetçi mi olur Allah aşkına. Gidip terör örgütüyle, terör örgütünün övdüğü bir ittifakta olan, onun kazanması için gecesini gündüzünü ayıran insanlardan milliyetçi mi olur Allah aşkına." diyerek tepki gösterdi. 



http://ankaramasasi.com/haber/2103725/murat-koseden-mansur-yavasa-milliyetcilik-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.