ABB Meclis Toplantısında metro tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a Ankara Metrosu'nda yaşanan arıza dolayısıyla eleştiride bulundu. Köse, "Sabah 6'da oluşan arıza devamında alternatif önlemler alınması gerekmez miydi diye sordu, ABB Yavaş' a ise "Gel koltuğuna tekrar geri dön diyoruz bir şey söylemiyoruz." diye seslendi. Metro arızasına ise cevap CHP Yenimahalle Meclis Üyesi Yaşar Neslihanoğlu'ndan geldi.
Onur Çetinkaya
|
12 Kasım 2022, Cumartesi - 10:38
ABB Meclis Toplantısında metro tartışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı 6. Birleşimi'nde kürsüye çıkan ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse,10 Kasım günü yaşanan metro arızasına dikkat çekti. 

Ankara'nın sorunlarıyla ilgilendirmediğini iddia eden Köse, Yavaş'ı görevini yapmaya bir kez daha davet etti.

Köse şunları söyledi,

"Gel koltuğuna tekrar geri dön"

"Metro arızası sebebiyle oluşan yönetimdeki boşluğu tarif etmiştim Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ciddi bir yönetim krizi olduğunu ifade etmiştim. Mansur Yavaş'a ABB başkanı olduğunu hatırlaması, 6 milyon vatandaşın vebalinin üzerinde olduğunu hatırlamasını görevini yapma konusunda uyarıda bulunmuştum. Sabah 6'da oluşan arıza devamında alternatif önlemler alınması gerekmez miydi, vatandaşlara bilgi vererek uyarılması gerekmez miydi? Bunların hiçbirini yapmayıp vatandaş metroya geldiğinde maalesef işine yetişemediğini, üstelik 10 Kasım'dı o gün, başka düzenlemelerde yapılmıştı. Anlattığımız durum, yönetim zafiyeti bu başka birisi olsaydı bunu fark ederdi. Bu sorumlukları yerine getiremiyoruz. ABB koltuğu boş diye bu yüzden söylüyoruz. Gel koltuğuna tekrar geri dön diyoruz bir şey söylemiyoruz. Yaşar bey, vatandaşın bilgilendirildiğini söyledi, bilgi varsa elinde burada paylaşırsa tüm kamuoyu da bilmiş olur Yaşar beyin de diğer vatandaş gibi bu konuda olduğunu daha doğrusu yönetimde bu konudan haberinin olmadğını normal vatandaşın nasıl haberi oluyorsa Yaşar beyinde öyle haberi olabileceğini düşünüyorum."

"8 saat tüm hatların kapatıldığı günler var"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin iddialarına ise Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle Meclis Üyesi Yaşar Neslihanoğlu'ndan yanıt geldi.

Neslihanoğlu, "Belediye Başkanı koltuğuna otursun, grup başkanvekilinin hiçbir şeyden haberi yok, siz benim nereden, neden haberim olduğunu nereden biliyorsunuz. Metro arızaları geçmiş yıllarda da olan arızalar var, bu bir işleyen taşıma sistemi. 2014 yılında, yıllık 5 bin olan arıza sayısı şu an 2 bine inmiş. 8 saat tüm hatların kapatıldığı günler var. Şu an konuştuğunuzda incir çekirdeğini dolduracak hiçbir şey yok." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1929454/abb-meclis-toplantisinda-metro-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.