İsrail- Filistin çatışması... Devlet Bahçeli: ''Arabulucular devreye girmeli''

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "HAMAS'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu taraflar arasında bir savaşa dönüşmüştür. Üzüntümüz yüzlerce masum sivilin ölmesi ve yüzlercesinin de yaralanmasıdır. Sivil can kayıplarının bahanesi olmaz olamaz. Savunmasız insanların hedef alınması kabul edilemez. Arabulucular devreye girmeli" dedi.
Ecem Çetin
|
10 Ekim 2023, Salı - 10:47
İsrail- Filistin çatışması... Devlet Bahçeli: ''Arabulucular devreye girmeli''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin  TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli, İsrail- Filistin arasında yaşanan çatışmaya ve yaşanan gelişmelere ilişkin şunları söyledi;

"Bir zamanlar hakimiyetimiz altındaki coğrafyalar bugün zulmün tutsaklığındadır. Bunu en ağır ödeyenler hiçbir suçu olmayan sivillerdir. Gülüp eğlenecek çocuklar vahşi saldırılara maruz kalmakta. Bu kadarı da olmaz dediğimiz ne tür trajedi varsa oluşmuştur. Mazisi on yıllara dayanan nerede haksızlık varsa oralarda şiddet vardır, çatışma vardır. Kaos sahası olan bölgeler istikrarsızlığın kaynağıdır. Kerkük'ten Kırım'a, Karabağ'dan Kıbrıs'a katılaşan ihtiraslar, ölüm ve tehlike saçmakta. Medeniyetler beşiği Orta Doğu'da Filistin bir asırdır felaketlerin pençesindedir. Osmanlı'nın zayıflaması ile alevlenen İsrail Filistin cepheleşmesi en karmaşık sorunlardan biridir. 

"Arabulucular devreye girmeli. Uluslararası arenanın öncelikli gündemi bu olmalı"

7 Ekim Cumartesi günü HAMAS'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu taraflar arasında bir savaşa dönüşmüştür. Üzüntümüz yüzlerce masum sivilin ölmesi ve yüzlercesinin de yaralanmasıdır. Sivil can kayıplarının bahanesi olmaz olamaz. Savunmasız insanların hedef alınması kabul edilemez. Arabulucular devreye girmeli. Uluslararası arenanın öncelikli gündemi bu olmalı. "

" BM acilen devreye girmelidir"

İsrail yıllarca Filistinli kardeşlerimize zulmetmiştir, dünyanın gözü önünde tarifi olmayan insanlık suçları işlenmiştir. Uluslararası hukuk çiğnenmiş, Birleşmiş Milletler (BM) kararları yok sayılmıştır. İlk olarak ateşkes rejimi derhal tesis edilmeli taraflar itidal bir çizgiye eş zamanlı olarak gelmelidir. Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmeli. BM acilen devreye girmelidir.

http://ankaramasasi.com/haber/2104225/israil-filistin-catismasi-devlet-bahceli-arabulucular-devreye-girmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.