İsrail, sivillerin konvoyunu vurdu: 70 ölü 200 yaralı

Gazze’deki sivillere “güvenliğiniz için bölgeden ayrılın” diyerek saat 20.00’ye kadar süre veren İsrail ordusu, uyarıyı dinleyerek bölgeden ayrılmaya çalışan sivillerin konvoyunu vurdu. En az 70 sivil öldü, 200’ün üzerinde yaralı var.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 20:58
İsrail, sivillerin konvoyunu vurdu: 70 ölü 200 yaralı

İsrail ordusu, Filistinli grupların ellerinde tuttukları rehinelerin yerlerini tespit etmek için Gazze Şeridi'nde "nokta operasyonları" başlattıklarını duyurdu.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, bölgedeki "terörist ve silah tehdidini ortadan kaldırmak, rehinlerin yerini tespit etmek" amacıyla Gazze Şeridi'nde "karadan nokta operasyonları" gerçekleştirildiği bildirildi.

İsrail askerlerinin, İsrailli rehinelerin yerlerinin saptanması için bölgede aramalar yaptığı ve deliller topladığı kaydedildi.

Ayrıca İsrail askerlerinin bölgedeki "terör hücreleri ve altyapılarına sabotaj gerçekleştirdiği" de ifade edildi.

Öte yandan İsrail ordu sözcülüğü, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin nokta operasyonlarına dün başladığı ve Gazze'den an itibariyle çıktığını bildirdi.

İsrail sivil konvoyu vurdu: En az 70 ölü var

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, “İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var.” denildi.

İsrail'in savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinli sivillerin oluşturduğu konvoyu hedef alarak saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucunda en az 70 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail'in bu saldırısıyla evlerini terk eden Filistinli sivillerin doğrudan hedef alındığını belirtti.

Bu trajik olayda 70'den fazla kişi hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralandı.

Filistin'in resmi haber kaynağı Wafa, bu saldırıyı "yeni bir soykırım" olarak tanımladı.

Ayrıca, haberde belirtildiğine göre, evlerini terk eden Filistinli sivillerin Gazze'nin güney bölgelerine doğru hareket ettiği Salahaddin ve Reşid Caddeleri üzerinde oluşturdukları üç farklı konvoy, İsrail güçleri tarafından hedef alındı.

Konvoyun vurulmadan önceki görüntüleri ortaya çıktı

İsrail'in vurduğu sivil konvoyun bombalanmadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde konvoyun çoğunluğunun kadın ve çocuklardan olduğu görülüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2104857/israil-sivillerin-konvoyunu-vurdu-70-olu-200-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.