BBP Lideri Destici’den flaş Kuzey Suriye çıkışı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’ye yönelik en büyük tehditin Suriye’nin kuzeyinden geldiğini belirterek, “beka meselesi dediğimiz budur. Bunun için Türkiye’nin buradan taviz vermesi diye bir şey söz konusu olamaz. Biz sadece PKK YPG değil gerekirse orada Amerikan CETCOM ile de savaşmalıyız ve belki bir gün savaşacağız. Onu oradan söküp atmalıyız” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 15:41
BBP Lideri Destici’den flaş  Kuzey Suriye çıkışı

Mustafa Destici Ankara Masası Gündem Özel programında Ankara Masası Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Suriye’nin kuzeyinde bölücü teröristlere karşı operasyon yapan bir Türk SİHA’sının ABD savaş uçaklarınca düşürülmesine ilişkin soru üzerine, Türkiye’YE YÖNELİK EN BÜYÜK TEHDDİN Suriye’nin kuzeyinden geldiğini ifade etti.

Destici şöyle dedi:

“Beka meselesi budur”

Bizim için en büyük tehdit şu anda Suriye’nin kuzeyidir. Çok açık ve net yani beka meselesi dediğimiz budur. Bunun için Türkiye’nin buradan taviz vermesi diye bir şey söz konusu olamaz.”

“Gerekirse Amerikan CETCOM ile de savaşmalıyız”

Biz sadece PKK YPG değil gerekirse orada Amerikan CETCOM ile de savaşmalıyız ve belki bir gün savaşacağız. Onu oradan söküp atmalıyız. Yani CENTCOM orada olduğu sürece bizim güvenliğimiz hem sınır güvenliğimiz hem devletimizin varlığının güvenliği, ülkemizin bütünlüğü, milletimizin güvenliği tehdit ve tehlike altındadır. Açık ve net.”

“Suriye ve Irak’tan çekilirsek yarın Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Hakkari’de,  Kilis’te savunmak durumunda kalırız”

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Destici, Türkiye’nin tarihten ders çıkarması gerektiğini belirterek “Biz bugün eğer Suriye’nin kuzeyine ses çıkarmazsak yarın sınırlarımız içinde bunları karşılamak zorunda kalırız. Aynı süreci sınırlarımız içinde yaşarız. İsrail Filistin’i birden kendi toprakları yapmadı. Yani baktığımız zaman 80-90 yıla yayılmış bir süreç var. Biz bugün Suriye’nin kuzeyinden, Irak’ın kuzeyinden çekilelim yarın Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Hakkari’de,  Kilis’te savunmak durumunda kalırsın. Geçmişte yaşadık biz bunları.” şeklinde konuştu.

“Suriye’nin kuzeyi hem PKK/YPG hem CENTCOM’dan temizlenmeli”

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde çok kapsamlı bir kara harekatı yapması gerektiğinin altını çizen Destici, “Suriye’nin kuzeyinin tamamını, Sincar’a kadar terör örgütünün unsurlarından temizlemeli, sadece terör unsurlarından değil ABD Özel Kuvvetleri CENTCOM’dan da temizlemeli ifadelerini kullandı.

Destici şöyle devam etti:

“Aynı delikten aynı yılanlara sokulamayız”

Amerika Birleşik Devletleri PKK YPG’yi kullanıyor. Amerika dediğiniz ülkeler işine geldiği zaman herkesi, bütün güçleri –ülkeler de dahildir buna- bütün terör örgütlerini kullanabilir. Trump ne dedi? DEAŞ’ı, IŞİD’i Obama’nın kurdurduğunu söyledi. Yanlış bir şey mi söyledi. El Kaide aynı şekilde. Afganistan’da yaşananlar, Irak süreci bütün bunları biz biliyoruz. Bütün bunları yaşamış, tecrübe etmiş bir ülke olarak biz aynı tezgahtan geçemeyiz. Aynı delikten aynı yılanlara sokulamayız.”

“Türkiye kararlılığından asla ve kat’a dönmemelidir”

Bunun için bizim bunu mutlaka ama mutlaka iyi bir planlama, iyi bir zamanlamayla yapmamız lazım. Bizim oradan taviz vermemiz söz konusu değil. Zaten Biden’ın ABD kurmaylarının canını sıkan da Türkiye’nin bu kararlılığıdır. Türkiye bu kararlılığından asla ve kat’a dönmemelidir, ne pahasına olursa olsun. Bu bizim beka meselemizdir. “


http://ankaramasasi.com/haber/2105243/bbp-lideri-desticiden-flas-kuzey-suriye-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.