İsrail yine hastaneleri hedef gösterdi...

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarla sığınma merkezi olarak kullanılan hastaneleri hedef aldı.
Ankara Masası
|
06 Kasım 2023, Pazartesi - 05:15
İsrail yine hastaneleri hedef gösterdi...

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'nde yoğun abluka ve saldırılar altında bulunan hastanelerin Hamas tarafından kullanıldığını iddia etti.

Hagari, Gazze Şeridi'ndeki Katar, Şifa ve Endonezya hastanelerinin Hamas tarafından kullanıldığını ileri sürdü ve bu iddiaları desteklemek için ses kayıtları, fotoğraflar ve grafikler sundu. Aynı zamanda Hagari, Gazze Şeridi'nde hastane veya ambulansların hedef alınmak istenmediğini belirtti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde süregelen ablukanın sıkılaştırıldığı ve bombardımanın devam ettiği koşullarda, sivillerin kuzeye tahliye edilmesi için hava, telefon ve kısa mesaj yoluyla uyarılar gönderdiğini açıkladı. Ancak, güvenli tahliye yolunun Hamas unsurlarının İsrail askerlerine saldırması sonucu kapandığı iddiasını da ortaya attı.

Hastaneler hedefte

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisleri olan Şifa, Nasr Çocuk, El-Ehli Baptist, Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ve Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerini hedef almıştı. Bu saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş ve birçoğu yaralanmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılhaç ve birçok uluslararası örgüt, hastanelerin hedef alınmasını şiddetle kınamış ve tepki göstermişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2108632/israil-yine-hastaneleri-hedef-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.