Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et yurt dışı alımlarına ilişkin açıklama

Et ve Süt Kurumundan (ESK), yurt dışı canlı hayvan ve karkas alımlarının, teknik ve sağlık altyapısı uygun çiftlik, birlik, kooperatif veya kesimhanelerden yapıldığı, aracı kişi veya şirket üzerinden yapılmadığı bildirildi.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2023, Perşembe - 07:30
Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et yurt dışı alımlarına ilişkin açıklama

Et ve Süt Kurumu (ESK), kurumun piyasa düzenlemeleri kapsamında yurt dışından canlı hayvan ve karkas et alımı ile yurt içindeki satış faaliyetlerine yönelik bazı sosyal medya paylaşımlarının ortaya atılan iddialar üzerine açıklamada bulundu.

Açıklamada, Et ve Süt Kurumu'nun, kırmızı et piyasasını dengeleme ve düzenleme görevi çerçevesinde, piyasada arz fazlası olan ürünleri piyasadan çekerek üretici ve tüketiciyi korumayı amaçladığı ifade edildi. Ayrıca, kurumun yurt dışından et alımı ve piyasa satışları konusundaki işlemlerin mevzuatlara uygun, şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde gerçekleştiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurumumuzun yurt dışından et alımları, teknik ve sağlık açısından uygun olan çiftlikler, kooperatifler veya kesimhanelerle gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir aracı kişi veya şirket aracılığıyla alım yapılmamaktadır. Söz konusu paylaşımlar, halihazırda başarılı bir şekilde yürütülen piyasa düzenlemelerini hedef almaktadır."

http://ankaramasasi.com/haber/2109059/et-ve-sut-kurumundan-kirmizi-et-yurt-disi-alimlarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.