Bu haber; Taksici, dolmuşçu, ve otobüsçü esnafını ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, toplu taşımada mülkiyet sorununu çözecek olan yasa teklifinin hazırlandığını açıkladı.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2023, Cumartesi - 10:15
Bu haber; Taksici, dolmuşçu, ve otobüsçü esnafını ilgilendiriyor!

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, bayındırlık, imar, ulaştırma ve turizm sektörlerini kapsayan komisyonun önemli gündemlere sahip olduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı dönemlerinde sahada deneyimlediği sorunlara yasal çözümler üretmeyi amaçladığını ifade etti.

Karaismailoğlu, kentsel dönüşüm yasasından sonra toplu taşıma ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin en önemli sorunlarından biri toplu taşıma. Gün içinde toplu taşımada geçirilen zaman ne kadar azalırsa, insanlar sevdikleriyle o kadar çok vakit geçirebilirler. Şehirlerdeki trafik sıkışıklığını azaltmanın, kaliteli, güvenli ve ekonomik toplu taşımayla mümkün olabileceğini vurguluyoruz. İstanbul'da şu an 340 kilometre raylı sistem hattı bulunuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, İstanbul'da önemli katkılar yapıyor. Son 1 yılda 50 kilometre raylı sistem yatırımını tamamlayıp İstanbullulara hizmete sunduk. İlerleyen aylarda bir 50 kilometre daha bitirip İstanbulluların hizmetine sunmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Plaka sahibi esnafın sorunları çözülecek

Adil Karaismailoğlu, raylı sistem hatlarını yeterli kilometrelere ulaştırdıktan sonra bunları lastik tekerlekli araçlarla entegre şekilde çalıştırmanın önemine vurgu yaparak, "Başta belediyelerimizin işlettiği otobüsler olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler belli kaideler ve kurallar çerçevesinde hem müşteri hem de sürücü memnuniyetini sağlayacak şekilde kaliteli ve güvenli hizmet vermeli. Bunun altyapısını oluşturmak için komisyonumuzda çalışmalar yapıyoruz. Taksiler, minibüsler ve özel halk otobüslerinin mülkiyetle alakalı da bir talepleri var. Yıllardır bu işi yapan vatandaşımızın, esnafımızın oradaki haklarının korunması açısından da bir çalışma devam ediyor." dedi.

Minibüs, otobüs ve taksilerin ticari plaka ve hat tahsisiyle toplu taşıma hizmeti sunabildiğini ifade eden Karaismailoğlu, mevcut durumda plaka sahibi esnafın yaşadığı mülkiyet sorununu çözmeyi amaçladıklarını belirtti.

Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Bazı belediyelerimiz yetkisi olmadığı halde kendilerinin üstüne vazife miş gibi çalışmakta olan araçlarımızın üzerinden yeni ihaleler yapma teşebbüsünde bulundular. Tabii ki bu esnafımızı tedirgin etti. Bunu düzenlemek için bir çalışma var. Taksici, dolmuşçu, otobüsçü esnafımızın yaptığı işin mülkiyetiyle alakalı sorunu, tedirginliklerini ortadan kaldıracak bir çalışmayı başlattık. Aslında bunu 14 Mayıs seçimleri öncesinde hazırlamıştık ama yetişmedi. Burada son rötuşlarını yapıp hem esnafla hem derneklerle hem de kurumlarla ortak bir çalışma yaparak bunu Meclise getirdiğimizde esnafımız rahatlayacak ve kaliteli hizmet verecek. Bunun sonucunda kaliteli bir hizmet aldığı için vatandaşımızın memnuniyeti artacak."

Toplu taşımanın kaliteli ve güvenli olması halinde vatandaşın özel aracını kullanmaktan kaçınacağını ve bu durumun trafik sorununa çözüm getireceğini belirten Karaismailoğlu, aynı zamanda raylı sistemlere yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2110584/bu-haber-taksici-dolmuscu-ve-otobuscu-esnafini-ilgilendiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.