İsias Oteli'nde fazladan kat çıkıldığı belirlendi

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'nde fazladan kat çıkıldığı belirlendi.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2023, Pazar - 13:08
İsias Oteli'nde fazladan kat çıkıldığı belirlendi

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, depremlerde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli'nde "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 5'i tutuklu 11 sanık hakkında 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, otelin ruhsat durumu, yapılan tadilatlar ve deprem güvenliği ile ilgili bilirkişi raporlarına da yer veriliyor.

İddianamede, otelin 5 Ocak 1993'te alınan ruhsatının "konut" olarak olduğu, ancak 8 Kasım 2001'de ruhsatının otel olarak yenilendiği belirtiliyor. Ayrıca, 2016 yılında ruhsatsız bir kat eklendiği ve toplam kat sayısının 9'dan 10'a çıktığı ifade ediliyor.

Yapıda 2014-2015 yıllarında yapılan tadilatlar sonucunda kapasite artışı yaşandığı ve 2016'da deprem güvenliği göz ardı edilerek ruhsatsız bir kat eklendiği belirtildi.

Bilirkişi incelemesinde ise yapılan değişikliklerin ve eklenen katın binanın yıkılmasında etkili olduğu sonucuna varıldı.

Ayrıca, binanın beton kalitesinin gerekli şartları sağlamadığı tespit edildi. Bu eksiklik ve yetersizliklerin binanın çökmesine neden olduğu ifade edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2110691/isias-otelinde-fazladan-kat-cikildigi-belirlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.