AKOM İstanbul’u uyardı, İDO seferleri iptal edildi

AKOM, gece yarısına kadar etkisini sürdürecek yağışlar nedeniyle İstanbul için “aşırı yağış” uyarısında bulunurken, İDO seferleri de iptal oldu.
Mevlüt Peker
|
29 Kasım 2023, Çarşamba - 19:43
AKOM İstanbul’u uyardı, İDO seferleri iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte gün boyu süren yoğun yağışlar nedeniyle vatandaşlara bir dizi uyarıda bulundu. AKOM, vatandaşların sel riski olan dere yatakları ve civar bölgelerden uzak durmaları, trafiğe çıkmamaları ve özellikle bodrum katlarında yaşayanların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Yağışın detayları ve önlemler

Yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un Avrupa Yakası'nda özellikle etkili olan sağanak yağışın, akşam saatlerine kadar devam edeceği ve gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği bildirildi. Yağış miktarının metrekareye 30 ila 75 kilogram arasında değiştiği kaydedildi. Vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarının önemi vurgulandı.

İstanbul Valisi'nin açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yağışların gece yarısına kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Evini su basan veya su basma riski bulunan vatandaşların 112 veya kaymakamlıklara başvurması durumunda misafir edileceklerini ifade etti.

İstanbul'da deniz ulaşımına yağış engeli: İDO'dan sefer iptalleri ve bilgilendirme

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kötü hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Yolcular, İDO'nun internet sitesi üzerinden güncel sefer bilgilerini takip edebilir. Açıklamada, Eskihisar-Topçular, Sirkeci-Harem, Pendik-Yalova ve Yenikapı-Yalova seferlerinin devam ettiği bildirildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2112197/akom-istanbulu-uyardi-ido-seferleri-iptal-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.