Kahraman Tazeoğlu'ndan sanatçılara 'deprem' tepkisi!

Ünlü yazar Kahraman Tazeoğlu, bazı İfluencer, Youtuber ve sanatçıların deprem bölgesinde şov yaptıklarını ifade etti. Tazeoğlu, "Onların tek derdi etkileşimdi. Birçoğu bu sebepten buraya geldi etkileşimlerini arttırmak için. Arttırdılar da, alkışlandılar da. Samimiyetlerine buradayken de inanmamıştım. Çok da kalmadılar, hemen gittiler." dedi.
Ecem Çetin
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 15:16
Kahraman Tazeoğlu'ndan sanatçılara 'deprem' tepkisi!

Yeni kitabı Enkaz'ı okurlarla buluşturan ünlü yazar Kahraman Tazeoğlu, Ankara Masası'nda Gazeteci Ecem Çetin'in sorularını yanıtladı.

"Tek dertleri etkileşimdi"

Deprem sonrası bölgeye gelen ünlülerin tavırlarını eleştiren ünlü yazar, "O İfluencer'lar, Youtuber'ler ve bazı ünlüler geldiler ilk günden şovlarını yaptılar, selfielerini çektiler gittiler. Ben şunu kendi gözümle gördüm; İsmini vermek istemediğim bir fenomen, 15 tane kıyafetle geldi bir gün içerisinde 15 farklı yerde, enkazların önünde farklı kıyafetlerle videolar çekti. Buradaymış gibi yayınladı sürekli biz bunları da gördük. Onların tek derdi etkileşimdi. Birçoğu bu sebepten buraya geldi etkileşimlerini arttırmak için. Arttırdılar da, alkışlandılar da. " dedi. 

"Samimiyetlerine buradayken de inanmamıştım"

Bazı sanatçıların ve ünlülerin doğal afetleri kullandığını aktaran Tazeoğlu, "Yine burada da depremi ıskalamadılar. Gerçekten çok iyi niyetle buradaki insanlar için çalışan, tanınan ünlüler de vardı. Ama bir çoğu burada boy göstermek ve etkileşim yapmak için... Samimiyetlerine buradayken de inanmamıştım. Çokta kalmadılar, hemen gittiler. " ifadelerini kullandı. 

"Kitap yazmamı depremzedeler istedi"

Yeni çıkan kitabı Enkaz'dan bahseden ve aslında bölgeye kitap yazmak için gitmediğini aktaran Kahraman Tazeoğlu, "Öyle bir düşüncem yoktu. Buraya yardım için geldim. Depremzedeler istedi. Yıllardır kitaplarımı okuyan depremzedeler, kitaplarım enkaz altında kalmış o kitapların sahibi depremzedeler Kahraman hocam bunları da yazın dediler. Benim kitap yazma, depremi yazma fikri deprem bölgesinde oluştu. " şeklinde konuştu. 

"Bir edebiyatçı, bir yazar, yaşadığı çağdan sorumludur"

Kahramanmaraş'ta kaldığı konteynerkentten yayına katılan ünlü isim "Seçimlerden önce buraya yardımlar yağarken, maalesef seçimden sonra yardımlar azaldı. Biz burada devlet, millet el ele koştuk geldik, çalıştık. Bir parça insanların hayatına nasıl dokunabiliriz, nasıl yardım edebiliriz diye düşündük. Hep şunu söylüyorum; Bir edebiyatçı, bir yazar, yaşadığı çağdan sorumludur. Ben bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek üzere buraya, insanlara yardım etmek için koştuk ve geldim. Ben buradaki insanları, depremzedeleri, insanlar unutmasın diye var gücümle çalışmaya devam ediyorum. 7 ay Hatay'daydım, son 3 aydır Kahramanmaraş'tayım. Burada yardımlarıma devam ediyorum. " dedi.

Bir dernek kurmayı düşündüğünü ifade eden Tazeoğlu, şöyle devam etti;

"Bir dernek kurabilirim"

"Dernek olmanın bazı avantajları var. Eski yaptığım radyo programının adı kullanarak Mavi Ada isimli bir dernek kurabilirim. Bununla ilgili bir takım düşüncelerim, çabalarım var. " dedi.

"Dünyanın yazarı okurundan fazla olan tek ülkesiyiz"

Ünlü yazar Kahraman Tazeoğlu, "TÜİK verileriyle konuşacağım. TÜİK'e göre Türkiye'de kitap okuma oranı yüzde 0. 1. Ben bununla ilgili araştırma da yaptım. Türkiye'de kitap ortalama 80 bin kişi okuyor. 92 bin yazar var. Dünyanın yazarı okurundan fazla olan tek ülkesiyiz. Bu şu gösteriyor; Yazmaya çok meraklıyız, okumayı sevmiyoruz. Ben genç yazar arkadaşlara da hep şunu söylüyorum; İnsanları yazar olmaya değil de biraz okur olmaya özendirin. Okura daha çok ihtiyaç var. " değerlendirmesinde bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/2112341/kahraman-tazeoglundan-sanatcilara-deprem-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.