Yoav Gallant, Gazze bombardımanını helikopterden izledi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, işgal altındaki Gazze'ye yönelik bombardımanı savaş helikopterinden izledi.
Mevlüt Peker
|
01 Aralık 2023, Cuma - 20:51
Yoav Gallant, Gazze bombardımanını helikopterden izledi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'ne yönelik yeniden başlatılan saldırıları savaş helikopterinden takip etti. İsrail Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına ve yayınladığı görüntülere göre, Gallant bu operasyonu havadan izledi.

Gallant, yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırı planlarını kendisinin onayladığını belirtti. Açıklamasında, "Bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıların etkisi hem İsrailliler tarafından görüldü hem de Hamas tarafından hissedildi" ifadelerini kullandı.

Gallant'ın izlediği bombardıman, 1,7 milyon insanın yaşadığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gerçekleşti. Bu saldırılar, bölgedeki insani durumu daha da zorlaştırıyor ve uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve çatışmaların son durumu

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun hava bombardımanına karşılık, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı geniş çaplı saldırılar düzenledi. Bu çatışmalar, İsrail'in Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlallerine tepki olarak başladı.

İsrail'de 7 Ekim'deki çatışmalarda 310'dan fazla asker de dahil olmak üzere yaklaşık 1200 İsraillinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı rapor edildi. İsrail ordusuna göre, Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk, 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aşkın kişiye ulaştı. Ayrıca, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 248 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de birçok hastaneyi zorla tahliye ederek yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Bazı hastaneler işgal edildi ve saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail-Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden sınır çatışmalarında 85 Hizbullah mensubu öldü. İsrail saldırılarında 3’ü gazeteci ve 3’ü çocuk olmak üzere 22 sivil yaşamını yitirdi.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasında, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara 24 Kasım'da başlayan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan 4 günlük "insani ara" verilmişti. Bu süre zarfında, Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir ve İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

"İnsani ara"nın sona ermesinin ardından İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını yeniden başlattı.

http://ankaramasasi.com/haber/2112571/yoav-gallant-gazze-bombardimanini-helikopterden-izledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.