Hamas, MOSSAD’ı oyuna getirmiş!

İsrail basını, 7 Ekim öncesi Hamas’ın İsrail'in iç istihbarat servisi Şabak ile dış istihbarat servisi Mossad’ı oyuna getirdiğini yazdı.
Mevlüt Peker
|
02 Aralık 2023, Cumartesi - 00:48
Hamas, MOSSAD’ı oyuna getirmiş!

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hamas, İsrail istihbaratını etkili bir şekilde yanıltmayı başardı. The Jerusalem Post gazetesi, ismi açıklanmayan bir emniyet yetkilisine dayanarak, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf ve Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar'ın, İsrail istihbaratının kendilerini izlediğini bildiği ve gizli iletişim yöntemleri kullandığı bilgisini paylaştı.

İsrail istihbaratının dinleme çabaları

Haberde, İsrail ordusunun 2018'de Hamas'ın güçlü mekanlarına dinleme cihazları yerleştirdiği, ancak Hamas'ın bu cihazları zamanında keşfedip söktüğü belirtildi. Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN), iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) ve dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın bu durumun farkında olmadığı ifade edildi.

7 Ekim saldırıları ve Hamas'ın stratejisi

Haberde, Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze sınırı yakınlarındaki yerleşim birimlerine yönelik hassas bir hazırlık yaparak İsrail'i aldatmayı başardığı öne sürüldü. 7 Ekim sabahı, Hamas'ın İsrail'e yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlediği, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roketin fırlatıldığı ve Filistinli silahlı grupların Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirerek İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdiği aktarıldı. Bu hareketin, İsrail'in "Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlallerine" bir karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2112593/hamas-mossadi-oyuna-getirmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.