Küba: Gazze’de “soykırım” yaşanıyor

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, "Gazze'de soykırım yaşandığını hatırlatmak istiyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
02 Aralık 2023, Cumartesi - 23:43
Küba: Gazze’de “soykırım” yaşanıyor

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, Dubai'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'nda (COP28) yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çekti. Canel, Gazze'de yaşananları "soykırım" olarak nitelendirerek bu durumu kınadı ve "Gezegeni kurtarmak için barışın elzem olduğunu" vurguladı.

Küresel sıcaklıkların tehlikesine işaret

Canel, artan küresel sıcaklıkların yıkıcı sonuçlarına ve bilimin bu konuda insanlığı defalarca uyardığına işaret etti. Küresel ısınmanın göz ardı edilmesi durumunda dünyanın büyük bir bedel ödeyeceğini belirtti.

Sera Gazı Emisyonlarını azaltma çağrısı

Küba lideri, sera gazı emisyonlarının azaltılmasının herkesin görevi olduğunu belirtirken, az gelişmiş ülkelerin ekonomik imkanlarının bu hedefe ulaşmada yetersiz kalabileceğine dikkat çekti. Paris İklim Anlaşması'nda yapılan taahhütlerin yerine getirilmemesinin dayanışma eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı.

Az gelişmiş ülkelerin desteklenmesi vurgusu

Canel, iklim değişikliğine yol açan faktörlerle mücadelede az gelişmiş ülkelerin desteklenmesinin şart olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD'nin Küba'ya yönelik ağır yaptırımlarına rağmen ülkesinin iklim kriziyle mücadelede üzerine düşeni yapacağını bildirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2112710/kuba-gazzede-soykirim-yasaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.