DMM’den “Suriyeliler Türkiye’de kalsın genelgesi”ne yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Suriyeliler Türkiye'de kalsın genelgesi" iddialarını kesin dille yalanladı.
Mevlüt Peker
|
04 Aralık 2023, Pazartesi - 23:22
DMM’den “Suriyeliler Türkiye’de kalsın genelgesi”ne yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin üçüncü ülkelere çıkışını kısıtlayan bir genelgenin yayımlandığı iddiasını yalanladı. Merkez tarafından yapılan açıklamada, bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Suriyeliler Türkiye'de kalsın genelgesi" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, iddia edilen yazının, ilgili mevzuattan kaynaklanan idari işlemlerin tamamlanması, Türkiye'den ayrılan kişilerin statülerinin sonlandırılması, kimlik belgelerinin teslim alınması ve kayıt ile istatistiklerin güncel tutulması amacıyla çıkarıldığı ifade edildi. Ayrıca, bu yazının uluslararası koruma ve geçici koruma altındaki yabancıların Türkiye'den çıkışını engellemeye veya kısıtlamaya yönelik olmadığı vurgulandı.

Ülkenin, uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki yabancıların üçüncü ülkelere yeniden yerleştirilmesi ve gönüllü geri dönüşlerini desteklediği belirtilirken, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın bu doğrultuda çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğü kaydedildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2112971/dmmden-suriyeliler-turkiyede-kalsin-genelgesine-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.