Eski hakem Selçuk Dereli'den TFF Başkanı Büyükekşi'ye tepki!

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırısına ilişkin konuşan Eski hakem Selçuk Dereli, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yüklendi. Dereli, "Çıkıyor kınamalar yapıyor. Yeter diyor. Sana yeter! Hakem adaletiyle futbolu yönetin. Türkiye Futbol Federasyonu kendisini sorgulamalı" dedi.
Ecem Çetin
|
13 Aralık 2023, Çarşamba - 15:40
Eski hakem Selçuk Dereli'den TFF Başkanı Büyükekşi'ye tepki!

Geçtiğimiz günlerde yeşil sahalarda görmek istemediğimiz talihsiz bir olay yaşandı. 

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü ve Çaykur Rizespor maçının bitiminin ardında sahada ortalık karıştı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, saha içinde hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Gözü şişen ve sahada başka isimlerinde saldırısına uğrayan Meler, hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Olay sonrası gözaltına alından Faruk Koca ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Yaşanan bu kabul edilemez olay Türk futbolunu derinden sarsarken, Ankara Masası programında gazeteci Ecem Çetin'in sorularını yanıtlayan FIFA Kokartlı eski hakem Selçuk Dereli önemli açıklamalarda bulundu. 

Selçuk Dereli,  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye tepki gösterdi. 

"Kınamalar yapıyor, yeter diyor. Sana yeter! "

Dereli, “Türk futbolunun sorunlarını masaya yatırırken. Şimdi ben izliyorum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nı. Çıkıyor maşallah. İşte kınamalar yapıyor. Yeter diyor. Sana yeter! Sen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanısın. Orada bir icra makamısın. Kurullarınız var. Lütfen gerekli önlemleri alın. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükelçi, sen federasyon başkanı olarak Beşiktaş stadında Vodafone Park'ta Beşiktaş kulübü başkanına parmak sallarsan, onu tehdit eder gibi işte bir kulüp başkanı da gider hakeme yumruk atar. Anlatabiliyorum? Neremiz doğru diye insanlar tartışırlar. Yapmayın böyle. Bu işi yapamıyorsunuz. Bakın bunca rezillik yaşanıyor. Bunca sıkıntılar yaşanıyor. İstifa eden görüyor musunuz? Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, kurullarından. Var mı böyle bir şey? Yok. Yani bir istifa mekanizması genel olarak yok zaten. Anlatabiliyor muyum? Bunları konuşmamız lazım.“ dedi. 

"Türkiye Futbol Federasyonu kendisini sorgulamalı"

"Ben de buradan sesleniyorum. " diyen Dereli şu ifadeleri kullandı; 

"Ey Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri; Sizler de bir hakem adaletiyle futbolu yönetin. Her takıma eşit mesafede olun. Anlatabiliyor muyum? Siz her takıma eşit mesafede olmazsanız otoriteyi kaybedersiniz. Türk futbolu tartışılır hale gelir. O nedenle bu süreç çok önemli. Türkiye Futbol Federasyonu kendisini sorgulamalı. Ve neden orada bir güvenlik açığı olduğunu sorgulamalı. Temsilciler görevlerini yapmadılar mı bunlar sorgulanmalı, tartışılmalı. Ve futbolumuzu daha da ileri seviyelere götürebilmeliyiz."

http://ankaramasasi.com/haber/2114408/eski-hakem-selcuk-dereliden-tff-baskani-buyukeksiye-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.