Küresel piyasalar negatif seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini beklentilerden daha geç indirebileceği endişeleri devam ederken, ABD'de önemli şirketlerin bilançoları öncesi negatif bir seyir izleniyor.
Ersin Küçükbarak
|
20 Şubat 2024, Salı - 09:24
Küresel piyasalar negatif seyrediyor

Bugün ABD piyasalarında Nvidia, Wallmart, Home Depot ve Rio Tinto gibi şirketlerin finansal sonuçları takip edilecek.

Geçen hafta açıklanan ABD enflasyon verilerinin beklentileri aşması, fiyatlamalarda zorluk yarattı ve yapay zeka ile ilgili teknoloji hisselerinde oynaklık yaşandı. 

Yarın yayımlanacak Fed Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarında, bankanın gelecekteki politika yönüne dair ipuçları aranıyor. 

Para piyasalarında, Fed'in politika faizini martta sabit bırakması beklenirken, haziranda faiz indirimine yüzde 75 ihtimalle başlanacağı öngörülüyor.

 ABD'de Capital One, Discover'ı 35,3 milyar dolar değerinde tamamı hisse senedi işlemine dayalı bir anlaşmayla satın alacağını duyurdu. Ayrıca, ABD hükümeti, GlobalFoundries'e çip üretimi için 1,5 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,3'te, dolar endeksi ise yüzde 0,1 artışla 104,4 seviyesinde seyrediyor. Altının ons fiyatı dördüncü işlem gününde yükselişini sürdürerek önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 2 bin 19 dolardan alıcı buluyor. Brent petrolün varil fiyatı dördüncü işlem gününde yüzde 0,1 artarak 82,8 dolardan işlem görüyor.

Asya'da, Çin Merkez Bankası emlak kredileri için referans kabul edilen 5 yıl vadeli kredi faizi oranını (LPR) beklenenden daha fazla indirerek emlak piyasasını canlandırmaya yönelik adımlar attı.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,3, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,4, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,3 ve Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,2 azalış kaydetti. Yurt içinde Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dünü yüzde 0,58 değer kaybıyla 9.196,41 puandan tamamladı.

 

Dolar/TL ise dün hafif yatay bir seyir izledikten sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 30,8790 seviyesinden işlem görüyor. Bugün yurt içinde tüketici güven endeksi ve uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde ödemeler dengesi ve ABD'de öncü endeks verileri takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.400 seviyeleri direnç, 9.100 ve 9.000 seviyeleri destek konumunda bulunuyor.


Piyasalarda bugün takip edilecek veriler 

10.00 Türkiye şubat ayı tüketici güven endeksi

10.00 Türkiye aralık ayı uluslararası yatırım pozisyonu

12.00 Euro Bölgesi aralık ayı ödemeler dengesi

18.00 ABD ocak ayı öncü endeks

http://ankaramasasi.com/haber/2125690/kuresel-piyasalar-negatif-seyrediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.