Ak Parti Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran’dan Bala’da “Kürtler bize oy verecek çıkışı”

Cumhuriyet Halk Partisi’ni Ankara DEM Parti ile işbirliği yapmakla eleştiren Ak Parti’nin iddialarını yine Ak Parti Bala Belediye Başkan adayı Ahmet Buran çürüttü. Canlı yayın öncesi DEM işbirliğini soralım mı diyen sunucuya Buran, “Gerek yok. Biz görüştük Baladakiler bize verecekler” dedi.
Umutcan Atmacaoğlu
|
14 Mart 2024, Perşembe - 22:48
Ak Parti Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran’dan Bala’da “Kürtler bize oy verecek çıkışı”

31 Mart seçimlerine 16 gün kaldı.

Adaylar sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara’da siyasetin gündemi geçen hafta DEM-CHP işbirliğine odaklandı.

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan ve DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, Ankara'nın 3 ilçesinde belediye başkan adayı göstermediklerini açıkladı.

Türkdoğan, bu ilçelerin Yenimahalle, Polatlı ve Bala olduğunu duyurdu.

"DEM’le iş birliğine milliyetçilik iddiasındaki Sayın Mansur Yavaş ne diyor acaba?"

Bu açıklamalara ilişkin video kaydını paylaşan Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan X hesabından alınan karara tepki gösterdi.

“Adını kent uzlaşısı koyunca ittifak yaptığınız anlaşılmaz diye mi düşünüyorsunuz?” diyen Özcan, “Biz CHP DEM’leniyor derken ezbere konuşmamıştık. Talimatları Kandil’den alan DEM’le iş birliğine milliyetçilik iddiasındaki Sayın Mansur Yavaş ne diyor acaba?” sorusunu yöneltti.

Özgür Özel yalanladı

Bu iddia Cumhuriyet Halk Partisi’nin ABB Başkan adayı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından kesin bir dille yalanlandı.

Mamak’ta ve Etimesgut’ta nefes nefese bir yarış yaptıklarına işaret eden Özel, bu ilçelerdeki Kürt seçmenlerin çokluğuna dikkat çekti.

Özel, “Mamak’ta yapmamışım Etimesgut’ta yapmamışım gideceğim Polatlı’da MHP’den CHP’ye geçmiş bir aday var. Ben bunu anlayamadım” dedi.

"Ne PKK’yı ne Hizbullah’ı savunan kimseyle yan yana gelmeyiz"

Mansur Yavaş da "Ne PKK’yı ne Hizbullah’ı savunan kimseyle yan yana gelmeyiz. Net bir şekilde onların oylarıyla seçileceğime seçilmeyim yani böyle bir şey yok." sözleriyle DEM parti ile aralarına kalın bir çizgi çekti.

Buna rağmen rakibi Ak Parti Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, "Şu an DEM ile iş birliği yapan, DEM’in himayesi altına giren bir büyükşehir belediye başkanı var" eleştirisinde bulundu.

Ahmet Buran: "Biz görüştük Baladakilerle bize verecekler"

İşte bütün bu tartışmalara nokta koyacak bir görüntü ortaya çıktı.

Ak Parti’nin yeniden aday gösterdiği Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran’ın bir canlı yayın öncesi çekilen görüntüleri tartışmanın seyrini değiştirdi.

Görüntülerde sunucu yayın öncesi Buran’a “Yeni Mahalle ,Polatlı, Bala’da DEM işbirliği konusuna girelim mi?” diye soruyor. Buran "Gerek yok diye" yanıt veriyor.

Ahmet Buran, “Onlar şeye gitmiyorlar, sandığa gitmiyorlar. Biz görüştük Baladakilerle bize verecekler” ifadelerini kullanıyor.

Bu da Ak Parti’nin Bala’da CHP-DEM “kent uzlaşısına gitti” iddialarını ortadan kaldırıyor.

Ahmet Buran’dan ilk açıklama Ahmet Buran daha sonra yaptığı açıklamada, Bala’da Kürt kökenli seçmenlerin yaşadığı yaklaşık 10 köy bulunduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde bu köylere de gittiklerini belirten Buran, seçmenlerin kendilerine oy vereceğini dile getirdiğini belirtti.

Buran, kendisinin de o görüntülerde buna işaret ettiğinin altını çizdi.


http://ankaramasasi.com/haber/2129246/ak-parti-bala-belediye-baskani-ahmet-burandan-balada-kurtler-bize-oy-verecek-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.