Bakan Işıkhan'dan emeklilere promosyon müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda emeklilere yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Afife Kaya
|
28 Mart 2024, Perşembe - 20:55
Bakan Işıkhan'dan emeklilere promosyon müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, emeklilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Işıkhan, konuşmasında, 2023 yılında işsizlik oranının düşüş göstererek yüzde 9,4'e gerilediğini belirtti. Bu başarının, ekonomik istikrarın sağlanması ve olumlu yönde ilerlemenin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Işıkhan, ülkenin çeşitli zorluklarla karşılaşmasına rağmen doğru yolda ilerlediğini ifade etti.

Emeklilere yönelik olarak yapılan çalışmaları da değerlendiren Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın promosyon ödemelerinin artırılması yönündeki talimatını hatırlattı. Kamu bankalarında yapılan promosyon ödemelerinin başladığını belirten Vedat Işıkhan, bu ödemelerin emeklilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ayrıca, özel bankalarla yapılan protokollerle emeklilere sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılacağını dile getiren Bakan Işıkhan, emeklilerin refahını artırmak için yeni uygulamaların hayata geçirileceğini söyledi.

"Emeklilere daha fazla katkı sağlanacak"

Bakan Vedat Işıkhan, geleceğe yönelik olarak da emeklilere daha fazla pay verilmesi ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Memur emeklilerinin maaş zamlarının toplu sözleşmelere, SSK ve Bağkur emeklilerinin ise enflasyona göre belirlendiğini ifade eden Vedat Işıkhan, ekonomideki güçlü büyüme ve refah artışıyla birlikte emeklilere daha fazla katkı sağlanacağının altını çizdi.

Toplantıya, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı, Oğuzhan Kaya, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Murat Günay ve diğer kamu kurumlarından temsilciler ile iş insanları da katıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2131387/bakan-isikhandan-emeklilere-promosyon-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.