Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya’da çeyrek finalde

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen WTA (Kadınlar Tenis Birliği) 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Zeynep, çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak.Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen WTA (Kadınlar Tenis Birliği) 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Zeynep, çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak.
DHA
|
28 Mart 2024, Perşembe - 21:36
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya’da çeyrek finalde

Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 26-31 Mart tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi kortlarında düzenlenen WTA 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Açık'ta milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finale adını yazdırdı.

Antalya Belek’te bulunan Megasaray Tenis Akademi’nin kortlarında gerçekleşen Antalya’nın ilk WTA turnuvası Megasaray Hotels Açık'ta Zeynep Sönmez ilk turda dünya eski 39 numarası, turnuvanın 8 numaralı seri başı Fransız tenisçi Fiona Ferro’yu yenerek ikinci tura yükselmişti. Zeynep ikinci turda 152 numarayla kariyerindeki en iyi sıralamasında bulunan Alman raket Ella Seidel ile karşılaştı. Seidel’e 2023 yılında Andorra’da WTA 125 turnuvasında 6-1, 6-0 yenilen Sönmez, bu kez korttan galibiyet ile ayrılmasını bildi. 2 saat 4 dakika süren karşılaşmada iyi bir geri dönüşe imza atarak Seidel’i 4-6, 6-1, 6-2 ile mağlup eden Sönmez adını son sekiz raket arasına yazdırdı.

Zeynep, çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak. Zeynep Sönmez-Moyuka Uchijima çeyrek final karşılaşması yarın saat 11.00'de başlayacak ve programda ikinci maç olacak.

Cengiz Durmuş: Bizim için hem çok önemli hem de çok anlamlı bir maçtı

Karşılaşmayı Megasaray Tenis Akademi’de takip eden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Çok büyük bir heyecan yaşandığını ifade eden Durmuş, "19 yaşında çok yetenekli bir sporcuya karşı milli sporcumuz Zeynep Sönmez’in maçı vardı ve 6 ay önce yenildiği bir sporcuyla oynayacaktı. Bizim için hem çok önemli hem çok anlamlı bir maçtı. Zeynep kendi ülkemizde hem olimpiyatları hedefleyen bir sporcu olarak hem de rövanş alabilmek için korta çıkıyordu. Çok çekindiğimiz bir rakipti işin doğrusu ve bu maça da yansıdı üç sette kazandık. Ama Zeynep Allah nazardan saklasın harika bir maç ortaya koydu. Harika bir mücadele ortaya koydu. Hepimizi sevindirdi, Allah yolunu açık etsin” değerlendirmesinde bulundu.


Zeynep Sönmez: Kazanabildiğim için çok mutluyum

Milli tenisçi Zeynep Sönmez ise şunları kaydetti:

“Maç ilerledikçe açıldım. Geçen senenin sonunda yenildiğim bir oyuncuydu. O yüzden bu sefer biraz daha farklı bir taktikle çıktık takımımla konuşup. İyi de işlediğini düşünüyorum. Çok da yetenekli ve genç bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğundan çok eminim. Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum."

http://ankaramasasi.com/haber/2131392/milli-tenisci-zeynep-sonmez-antalyada-ceyrek-finalde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.