YSK Başkanı Ahmet Yener: “Seçime hazırız”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, , 1973'teki seçimlerin de ramazan ayına denk geldiğini hatırlatarak oy sayımına ara verilmeyeceğini tekrarladı. Yener, YSK’nın seçimlere hazır olduğunu söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
29 Mart 2024, Cuma - 15:19
YSK Başkanı Ahmet Yener: “Seçime hazırız”

YSK Başkanı Ahmet Yener, YSK'yi ziyaret eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Seçim Gözlem Misyonu heyetini konuk etti.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, 31 Mart 2024'te yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçe seçim kurullarının son hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

Yener, “Seçimlere hazır vaziyetteyiz" dedi.

Seçimlerin Türk halkına ve demokrasiye hayırlı olması dileğinde bulunan Yener, “Sağlık huzurlu bir seçim ortamı diliyoruz. Sorunsuz bir şekilde seçimlerin tamamlanacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

YSK Başkanı Yener, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edildiğinin hatırlatılarak, bu seçimlerde aynı durumun yaşanmaması için alınan güvenlik önlemlerinin sorulması üzerine, ülke çapında seçimlerin güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Vatandaşların sandığa gidip oylarını kullanmalarını da dileyen Yener, YSK’nın seçime 2 gün kala çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.

“İftarda sayım” sorusuna yanıt

YSK'nın, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin oy sayım ve döküm işlemlerinin “aralıksız yapılması” gerektiği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Ahmet Yener, 1973'deki seçimlerin de ramazan ayına denk geldiğine işaret etti.




http://ankaramasasi.com/haber/2131477/ysk-baskani-ahmet-yener-secime-haziriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.