Erdoğan'dan muhalefete yerel seçim ve Hatay çıkışı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Seçimde katılım oranına dikkat çeken Erdoğan, CHP'nin Hatay için YSK'ya başvurması ve geçersiz oy itirazına değindi. Cumhurbaşkanı, "Hatay bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. " dedi.
Onur Çetinkaya
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 12:23
Erdoğan'dan muhalefete yerel seçim ve Hatay çıkışı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimin ardından ilk kez düzenlenen AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"Katılımın düşüklüğü partiyi etkiledi"

31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimleri'ni değerlendiren Cumhurbaşkanı, Seçime katılım oranının düşüklüğüne değindi. 16 milyonun sandığa gittiğini söyleyen Erdoğan bu durumun partiyi etkilediğini dile getirdi. 

Sandıktaki karara saygı duyduklarını söyleyen, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Erdoğan, "31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı'nın üstünlüğüyle sonuçlandı." dedi.

Yerel seçimlerde ilk parti olan CHP'ye Hatay üzerinden eleştiride bulunan Erdoğan, "31 Mart seçimleriyle Hatay kendi üzerinden oynanan bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. YSK'nın baskı altına alınması dahil her yol denenmiş ölülere oy kullandırıldığı gibi akla ziyan pek çok yalan söylenmiştir. "ifadelerini kullandı. 

Ana muhalefetin genel seçim havasına girdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı,  81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da  Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Genel seçime havasına girmek suretiyle sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar." diye konuştu.

"Milletin verdiği mesajları doğru okumalıyız"

Sandığa gitmeyen vatandaşların mesajlarını en doğru biçimde okuyacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı, Milletimiz kapsamlı özeleştiri istedi, Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz. Güçlenmiş şekilde yola devam edeceğiz. Biz bitti demeden bir şey bitmez" dedi. 

   "Burada muhalefete de ekmek çıkmaz"

AK Parti'yi yıpratmaya çalışanların olduğunu belirten Cumhurbaşkanı,  AK Parti'ye ayar vermeye çalışanlara rıza göstermeyiz. Burada muhalefete de ekmek çıkmaz" dedi, AK Parti kademesini milletin içerisine girerek hizmet ve çalışmalara başlamaları konusunda uyarıda bulundu. 

7 Ekim'den bu zamana Filistin'de yaşanan zulme değinen Erdoğan, suikast ve darbelere boyun eğmeyeceklerini her daim Filistin'in sesi olacaklarını söyledi. 

http://ankaramasasi.com/haber/2134039/erdogandan-muhalefete-yerel-secim-ve-hatay-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.