Max Kruse kimdir?

Ofansif orta saha veya forvet olarak oynayan Alman eski profesyonel futbolcu Max Kruse kimdir?
Barış Yılmaz
|
30 Nisan 2024, Salı - 12:48
Max Kruse kimdir?

Max Kruse, 19 Mart 1988'de Reinbek, Kreis Stormarn, Schleswig-Holstein'da doğmuştur ve hücum orta saha veya ileri uçta görev yapmıştır.

Gençlik Yılları Kruse, Hamburg'un kuzeydoğusundaki Reinbek kasabasında doğmuş olup burada büyümüştür. Futbol kariyerine ise doğduğu şehrin takımı olan TSV Reinbek'te başlamıştır ve daha sonra Hamburg merkezli SV Vier- und Marschlande takımına katılmıştır.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer: Kruse, kariyerine Werder Bremen tarafından Ocak 2006'da keşfedilene kadar SV Vier-und Marschlande'de oynamıştır. Werder Bremen'e katıldıktan sonra, 4 Mayıs 2009'da FC St. Pauli ile iki yıllık bir sözleşme imzalamıştır.

SC Freiburg FC St. Pauli'deki başarılı döneminden sonra Kruse, Bundesliga takımlarından SC Freiburg'a transfer olmuştur. 18 Ağustos 2012'de SC Freiburg formasıyla ilk resmi maçına çıktı. SC Freiburg'daki ilk lig maçına ise 25 Ağustos'ta çıktı.

Borussia Mönchengladbach SC Freiburg'daki dikkat çekici performansının ardından, Kruse Nisan 2013'te Borussia Mönchengladbach'a dört yıllık bir sözleşme imzalamıştır. 

Wolfsburg 10 Mayıs 2015'te VfL Wolfsburg, Kruse'u 12 milyon avroluk serbest kalma bedeliyle dört yıllık bir sözleşmeyle transfer etmiştir. Wolfsburg formasıyla ilk golünü Stuttgarter Kickers'a karşı attıktan sonra, takımının başarılı bir sezon geçirmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Werder Bremen 2 Ağustos 2016'da Kruse, Werder Bremen'e ikinci kez transfer olmuş ve burada da başarılı performanslar sergilemiştir. Werder Bremen formasıyla attığı gollerle takımına önemli katkılar sağlayan Kruse, Bundesliga'da oynadığı dönemlerde de dikkatleri üzerine çekmiştir.

Fenerbahçe 28 Haziran 2019'da Fenerbahçe'ye üç yıllık bir sözleşmeyle transfer olan Kruse, burada da önemli işlere imza atmıştır. Ancak ödenmeyen maaşlar nedeniyle 2020'de kulüpten ayrılmıştır.

Union Berlin ve Sonrası 2020 yazında Union Berlin'e katılan Kruse, burada da başarılı bir performans sergilemiştir ve önemli goller atmıştır. Daha sonra VfL Wolfsburg'a geri dönen Kruse, burada da etkili performanslarını sürdürmüştür.

Ulusal Kariyer Kruse, Almanya U-19 takımında yer almış ve 2007 UEFA U-19 Şampiyonası'nda mücadele etmiştir. Ayrıca Almanya U-21 takımında da görev yapmıştır. Almanya millî takımında ilk kez 29 Mayıs 2013'te bir hazırlık maçında forma giymiştir.

http://ankaramasasi.com/haber/2136117/max-kruse-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.