Sivas-İstanbul arasında aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas-İstanbul aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin 4 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu. Ekspres YHT ile Sivas-İstanbul arası 7 saat 8 dakika olacak.
AA
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 14:27
Sivas-İstanbul arasında aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlayacak

Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamayla, Sivas-İstanbul Ekspres YHT seferlerinin başlayacağını  duyurdu.

 Türkiye'de demir yolu alanında, yatırımlar ve atılımlar sayesinde, ulaşımda çağ atlatan projelerin hayata geçirildiğini belirten Uraloğlu, güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşım için demir yolu yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi.

Sivas-İstanbul aktarmasız YHT seferleri

Bakan Uraloğlu, Sivas ve Ankara'dan YHT ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talebi doğrultusunda çalışmaların tamamlandığı müjdesini verdi.

Uraloğlu, şunları söyledi:


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini açıkladı.

Ekspres YHT'ler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak. Yolcu talepleri doğrultusunda ileride gerekli değerlendirmeler yapılacak ve ihtiyaç halinde işletme planı değiştirilebilecek.

"Ankara-Sivas YHT hattını 1 yılda 971 bin kişi kullandı"

Ankara-Sivas YHT 26 Nisan 2023'te hizmete girdi.

Böylece, Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate, Ankara-Yozgat arası yolculuk ise 1 saate düştü.

Güzergah üzerinde 8 istasyon yer alıyor.

Hızlı tren; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve son olarak da Sivas'a ulaşıyor.

Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ın Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlanmasıyla bu illerde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuştuğuna işaret eden Bakan Uraloğlu, Ankara-Sivas arasında günde karşılıklı 3+3 sefer olarak işletilen YHT ile 26 Nisan 2023'te hizmete girmesinden bu yana geçen 1 yılda 971 bin yolcu seyahat ettiğini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134069/sivas-istanbul-arasinda-aktarmasiz-yht-seferleri-4-mayista-baslayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.