Darbettiği doktoru, sosyal medya üzerinden tehdit edince yeniden tutuklandı

Edirne'de doktor B.B.Ö.'yü darbettiği gerekçesiyle tutuklanıp hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında tahliye edilen Volkan Kuşçu, aynı hekimi bu kez sosyal medya üzerinden dizi repliğiyle tehdit ettiği gerekçesiyle tekrar tutuklandı.
DHA
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 17:28
Darbettiği doktoru, sosyal medya üzerinden tehdit edince yeniden tutuklandı

Nazife Kuşçu, Servisi’nde kanser tedavisi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Ünitesinde  6 Şubat'ta çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Asistan doktor olarak serviste görevli olan B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu'ya doldurulması gereken ölüm belgeleriyle ilgili bilgi vermek istedi.

Volkan Kuşçu, bilgi verdiği sırada doktor B.B.Ö.'ye  saldırdı.

Güvenlik görevlileri saldırıyı durdururken hastane yönetimi 'beyaz kod' bildirimi yaptı.

Hastaneye gelen polis ekiplerince gözaltına alınan  Volkan Kuşçu'nun kontrolünde, 1,30 promil alkollü olduğu anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Volkan Kuşçu’ya ev hapsiyle cezası verildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Kuşçu,  çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 9 Şubat'ta tutuklanarek cezaevine konuldu.

İkinci duruşmada tahliye edildi

Edirne 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Volkan Kuşçu, ikinci duruşmada saldırı mağduru doktor B.B.Ö. ile ilgili kati doktor raporunun beklenmesi ve tahliye kakarı çıkması üzerine Salıverildi. Duruşma da 12 Haziran'a erteledi.

Sosyal medyadan paylaşım yapınca yeniden tutuklandı

Ancak tahliye olan Kuşçu, bu kez de sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesaj paylaşımı yaptı. 'Cezaevinden çıkan adam katile dönüşür' repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini paylaşarak mesaj gönderdiğini iddia eden doktor B.B.Ö’nün ailesi ise  savcılığa şikayette bulundu.

Savcılık, haberleşme ve iletişim yasağı bulunan Kuşçu'nun paylaşımını 'tehdit' olarak kabul ederek tutuklama talebinde bulundu. Bu şikayetin ardından Kuşçu yeniden tutuklandı.

Edirne Tabipler Odası’ndan destek

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, darp davasının yanı sıra tehditle ilgili de Edirne 5'inci Asliye Mahkemesi'nde ikinci davanın açıldığını belirterek adliyede meslektaşlarının yanında olacaklarını söyledi.

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Seher Çimen Özgen de, saldırganın defalarca beyaz kod aldığını belirtti.

'Ben defalarca bunu yaptım, 3 gün yatar çıkarım' diyerek hekim arkadaşlarının tehdit edildiğini aktaran Özgen, “Nitekim de tahliye olduğu günden itibaren akabinde hala duruşma sürerken bile bu hoyratlığı gösterebilecek cesarete sahip. Tahliye olduktan sonra doktor hanıma tehditlerine devam ediyor” dedi.

Özgen,  genç meslektaşlarının, yaşadığı olayı bir başka kişinin yaşamaması adına, kişinin ceza çekmesi adına olayı sahiplendiğini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134094/darbettigi-doktoru-sosyal-medya-uzerinden-tehdit-edince-yeniden-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.