Fenerbahçe Alagöz Holding altıncı kez üst üste şampiyon!

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinde ÇBK Mersin'i 80-56 yenerek seriyi 3-0'a getirerek altıncı kez üst üste şampiyon oldu. Sarı-lacivertliler, İstanbul'daki ilk iki maçı da kazanarak toplamda 18. lig şampiyonluğunu elde etti.
Kaynak: AA
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 21:48
Fenerbahçe Alagöz Holding altıncı kez üst üste şampiyon!

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde heyecan dorukta yaşandı. Fenerbahçe Alagöz Holding, ÇBK Mersin'i 80-56 yenerek seriyi 3-0'a getirdi ve 2023-2024 sezonunun şampiyonu oldu. Sarı-lacivertliler böylelikle üst üste altıncı kez zirveye oturdu.

Seriye İstanbul'da başlayan Fenerbahçe, rakibini 99-76 ve 85-64'lük skorlarla geçerek avantajı eline almıştı. Ancak final heyecanı, İstanbul'daki üçüncü maçta da Fenerbahçe'nin lehine döndü. Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleşen mücadelede Fenerbahçe, rakibine karşı 80-56'luk skorla üstünlük sağladı ve ligdeki 18. şampiyonluğunu kutladı.

Sezona damga vurdular!

Fenerbahçe'de oyuncular ve teknik heyet, zaferin tadını çıkardı. Sezon başında FIBA Kadınlar Süper Kupa'yı müzesine götüren sarı-lacivertli takım, Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki başarılarına bir yenisini ekleyerek sezona damgasını vurdu.

Karşılaşmanın başında ÇBK Mersin'e karşı zorlu bir mücadele veren Fenerbahçe, Collier'in etkili oyunuyla ilk periyodu önde kapattı. İkinci periyotta farkı açarak soyunma odasına rahat bir üstünlükle giden Fenerbahçe, üçüncü periyotta da savunma sertliğini artırarak kontrolü elinde tuttu.

Son periyotta genç oyuncularına şans veren Fenerbahçe, sahadan 80-56 galip ayrılarak şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde gösterdiği üstün performansla şampiyonluk ipini göğüsleyerek Türk basketboluna bir kez daha damgasını vurdu.

http://ankaramasasi.com/haber/2134143/fenerbahce-alagoz-holding-altinci-kez-ust-uste-sampiyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.