Google'da işten çıkarmalar sürüyor

ABD'li teknoloji devi Google'ın, daha fazla çalışanı işten çıkarma ve bazı ekipleri yeniden yapılandırma kararı aldığı bildirildi.
AA
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 08:47
Google'da işten çıkarmalar sürüyor

Google sözcüsünün yaptığı açıklamada, şirketin önceliklerine ve önemli fırsatlara yatırım yapıldığına işaret edildi. Google'ı bu fırsatlara göre en iyi şekilde konumlandırmak amacıyla, ekiplerin bazılarının daha verimli olması ve kaynakların daha iyi kullanılması için büyük değişiklikler yapıldığı belirtildi.

Bu değişikliklerle birlikte, bürokrasinin azaltıldığı ve çalışanlara şirket öncelikleri üzerinde çalışma fırsatı vermek için yapıların basitleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, işten çıkarmaların şirket genelinde olmadığı ve etkilenen çalışanların şirket içinde başka pozisyonlara geçebilecekleri vurgulandı. Ancak kaç çalışanın veya hangi ekiplerdeki personellerin etkilendiği hakkında bilgi verilmedi.

Yeniden yapılanmaların normal iş akışının bir parçası olduğu belirtilirken, etkilenen çalışanların küçük bir yüzdesinin Hindistan, Chicago, Atlanta ve Dublin gibi uluslararası ve yerel olarak yatırım yapılan merkezlere kaydırılacağı açıklandı.

Geçen yıl binlerce çalışanını işten çıkaran Google, bu yıl da çeşitli birimlerde yüzlerce çalışanını işten çıkarma kararı almıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2134172/googleda-isten-cikarmalar-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.