Sandi Lovrić kimdir?

Serie A kulübü Udinese ve Slovenya milli takımında oynayan profesyonel futbolcu Sandi Lovrić kimdir?
Barış Yılmaz
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 14:22
Sandi Lovrić kimdir?

Sandi Lovrić, Serie A kulübü Udinese ve Slovenya milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynuyor. Avusturya'yı çeşitli gençlik seviyelerinde temsil etmesine rağmen, üst düzeyde Slovenya adına oynamayı seçti.

Kulüp kariyerine 2012 yılında Sturm Graz'da başlayan Lovrić, 2014'te ligdeki ilk maçına çıktı ve ardından 2018'de Sturm ile Avusturya Kupası'nı kazandı. 2019'da İsviçre takımı Lugano'ya transfer oldu ve 2022'de Udinese ile beş yıllık sözleşme imzaladı.

Uluslararası alanda Lovrić, başlangıçta Avusturya'da gençlik seviyesinde oynadı, ancak teknik direktör Matjaž Kek'in kendisine ulaşmasının ardından 2020'de Slovenya'yı temsil etmeye geçti. Slovenya formasıyla ilk çıkışını San Marino'ya karşı hazırlık maçında yaptı ve ilk uluslararası golünü Moldova'ya karşı UEFA Uluslar Ligi maçında attı. Özellikle, Dünya Kupası ön eleme maçında Hırvatistan'a karşı galibiyet golünü atarak Slovenya'nın Hırvatistan'a karşı kazandığı ilk zafer oldu.

Hırvat kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Lovrić, Avusturya'da büyüdü ancak Slovenya ile güçlü bağları var ve bu da onun Slovenya milli takımında oynama kararını etkiledi. Hırvatça ve İtalyanca da dahil olmak üzere birçok dili akıcı bir şekilde konuşuyor ve Luka Modrić'i futbol idolü olarak görüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2134251/sandi-lovri-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.