İsrail ve İran'a Avrupa'dan 'itidal' çağrısı

İsrail'in İran'a düzenlediği saldırının ardından Birleşik Krallık ve Fransa iki tarafa da 'itidal' çağrısında bulundu.
Onur Çetinkaya
|
19 Nisan 2024, Cuma - 10:31
İsrail ve İran'a Avrupa'dan 'itidal' çağrısı

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.


İran tehditlerin ardından İsrail'e yönelik misilleme saldırısı düzenledi. İran tarafından İsrail'e 200'den fazla insansız hava aracı ve düzinelerce füze fırlatıldı.

"Gerçek Vaat Operasyonu" adı verilen saldırının, İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu'na düzenlediği saldırıya cevap olarak gerçekleştirildiği bildirildi. 

İran-İsrail gerilimi sonrası Savaş Kabinesi ikinci kez toplandı. İsrail Savaş Kabinesi’nin saldırının İran’a verilecek karşılık konusunda karara varamamıştı.


İran'ın saldırısından 1 hafta sonra bu kez İsrail misilleme saldırısı düzenledi.  İran Devlet Televizyonu, hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan üzerinde görülen 3 İHA'nın imha edildiğini açıkladı.


İsrail'in İran'a düzenlediği saldırının ardından Birleşik Krallık ve Fransa iki tarafa da bir kez 'itidal' çağrısını yineledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134393/israil-ve-irana-avrupadan-itidal-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.